„Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas. Náchod je tým, který bojuje až do konce. Úvodní část byla vyrovnaná, soupeř hrozil z dálky a my realizovali pohledné kombinace. V 18. minutě jsme díky rychlým protiútokům odskočili na rozdíl čtyř branek, ale houževnatý soupeř se nevzdal a ztrátu dotáhl," vyprávěl kouč Chemičky Tomáš Velek.

Ve druhém dějství drama pokračovalo. „Do 23. minuty jsme vedli, ale pak soupeř nejenže vyrovnal, ale dostal se i do jednogólového vedení. Břemeno zápasu vzal na sebe Pihera a dal tři důležité branky. Soupeř se již nevzpamatoval a v posledních třech minutách dostal ještě čtyři góly," pochvaloval si Velek a na závěr dodal:

„Ukázala se síla mančaftu. Dokázali jsme vyhrát těžký zápas. Celou sezonu beru jako podařenou. Mladí se začlenili do první linie a v několika případech stál zápas pouze na nich, což byl cíl této sezony."

Poslední duel sezony sehraje Chemička v neděli na palubovce deváté Slavie.

Chemička Ústí – Náchod B 31:26 (15:11) Chemička: Biskup, Panzner – Vrběcký 3, Pihera 4, Hladík, Brejcha 6, Maxa 1, Kabát 8, Jelínek 5, Šimůnek 2, Velek, Bůžek, Novák 2. Za hosty nejvíce: Kosinka 11, Štajnrt 5. Rozhodčí: Ledvinka, Lehký. Vyloučení: 1:2. ŽK: 2:0. Branky ze sedmiček: 0:5. Diváci: 20.