„Do začátku jsme vstoupili vlažně. Most je poslední, a i když jsme věděli, že se trochu zvedá, tak jsme to trošku podcenili. První třetina nestála z naší strany za nic. Pak nám ale trenéři o přestávce docela vynadali, takže jsme se zvedli. Otočili jsme stav na 2:1 a ve třetí třetině jsme opět polevili a dostali vyrovnávací branku. Naštěstí jsme v nájezdech vyhráli," řekl Langthaler pro portál hokejbal.cz.

Podobně viděl průběh zápasu i asistent trenéra Elby Martin Havliš.

PRVNÍ TŘETINU PROSPALI

„První třetina byla z naší strany prospaná. Nebyl pohyb, nebyla střelba. Bylo to, jakoby mančaft, který trénoval celý podzim, úplně zapomněl na to, co má předvádět. Od čtvrté páté minuty druhé třetiny se ale tým dostal do zápasu a začal předvádět alespoň zlomek toho, co umí a co má natrénováno. Škoda toho konce, pro nás je to určitě ztracený bod, protože jsme měli zápas rozhodnout už dřív. Šance na to byly," litoval a dodal:

„Za celý podzim vyznívá hodnocení trochu do pozitiva, ale určitě máme přes zimu na čem pracovat, aby to bylo na jaře ještě lepší."

Elba DDM Ústí – Most 3:2 sn (0:1, 2:0, 0:1 – 1:0)Branky a nahrávky: 17. Kváš (Soukup, Langthaler), 29. Patzelt (Bím, Červinka), rozh. nájezd Langthaler – 3. Plachý (Bruštík, Chyba), 44. Švancar (Chyba, Chytrý). Rozhodčí: P. Škrobák, M. Škrobák. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Střely: 35:30. Diváci: 102.
Elba DDM Ústí: Banda (Brhel) – Kučera, Kváš, Poláček, Sedláček, Šilínek, Švanda – Baxa, Bím, Červinka, Gottfried, Horáček, Hubený, Langthaler, Patzelt, Pilař, Soukup. Trenér: Pavlík.