„Je to velká škoda, soupeř nebyl nic moc. Měli jsme je přehrát," litoval po utkání domácí kouč Milan Jelen a pustil se do vyprávění: „Vedeme 1:0 a nejsme schopní odskočit soupeři na vyšší rozdíl. Místo toho dostaneme dva laciné góly. Byl to náš nejhorší výkon z posledních zápasů," přiznal smutným hlasem trenér.

Ještě před duelem byl přitom plný optimismu a věřil, že se jeho tým dočká výhry a posunu v tabulce. „Jenže když máme sedm přesilovek a využijeme jen jedinou, tak je něco špatně. Přitom těmto situacím každý týden věnujeme celou tréninkovou jednotku. Ze začátku sezony se nám v přesilovkách dařilo, ale teď to slábne. Zbytečně při nich improvizujeme," všiml si lodivod ústecké Elby.

Jeho svěřenci tak po porážce zůstávají na předposlední, jedenácté pozici v tabulce. „Nedá se nic dělat. Body, které jsme nyní ztratili, budeme muset urvat někde jinde. Příště hrajeme v Pardubicích, které nám doma naložily devět gólů. Musíme se na to dobře připravit," plánuje trenér Milan Jelen.

A jaký recept svým hráčům naordinuje? „Hlavně musíme hrát celý zápas a ne jen pět minut. Hrát se dá s každým, ale musíme předvést výkon na hranici svých možností. Jsme ve fázi, kdy potřebujeme každý bod jako sůl," ví kouč Elby.

Elba DDM – Karviná 2:3 ss (1:0, 0:2, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Obdržálek, 38. Soukup (Řídel) – 19. Michoněk (Palcer), 24. Hercig (Michoněk, Pilch), rozh. nájezd Pilch. Rozhodčí: Koskuba, Pečený. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. Střely: 29:21. Diváci: 90.

Elba DDM Ústí: Banda – Zákon, Růžička, Obdržálek, Kváš, Haken, Kučera – L. Soukup, Šilínek, Jirava – Olyšar, Řídel, Hubený – Bärnt, Baxa, Denis – Kotlík, Haas, Smolík. Trenér: Jelen.

Karviná: Horvát – Vašek, Pilch, Dittmann, Swatko, Pala ml. – Pietrasz, Kurz, Kubica – Michoněk, Škabraha, Palcer – Kozma, Hercig, Fárský. Trenér: Pala st.