„Uvidíme, kdo si nás vybere, ale stejně je to jedno, všechny týmy jsou kvalitní a zároveň se všemi jsme schopní hrát vyrovnané zápasy," říká David Stummer, asistent trenéra juniorů.

Přestože se jeho tým v první polovině sezony trápil, ve druhé zabral a nakonec obsadil páté místo v základní části. I proto si mohl vybrat soupeře pro osmifinále a když Ústečané ukázali na beznadějně poslední Hradec Králové, nikoho to nepřekvapilo. Celá série nakonec skončila dle prognóz.

ODVETA BYLA TĚŽŠÍ

„V prvním utkání jsme od začátku kontrolovali hru a přestože máme mladý tým, kluci splnili přesně to, co jsme po nich chtěli," pochvaloval si David Stummer po drtivé výhře 13:4.

V odvetě na půdě Východočechů už se hráči nadřeli více. „Soupeř se poučil z prvního klání a hrál zataženě. Bylo to spíše o dobývání a paradoxně jsme měli ještě více šancí než v domácím prostředí. Nakonec jsme to zvládli," těšilo kouče.

Teď už se Ústí chystá na čtvrtfinále. „Loni jsme došli až do semifinále, kde byl nad naše síly Tatran. Letos bychom se rádi opět dostali co nejdále," dodal Stummer.

Florbal Ústí – Hradec Králové 13:4 (6:1, 5:1, 2:2) Branky: Fuchsig 3, Beneš 3, Harák 3, Vítek 2, Esterka 2 – Kučera 2, Liebich. Rozhodčí: Grundler, Matějka. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:1. Střely: 40:21. Diváci: 52. Stav série: 1:0.
Hradec Králové – Florbal Ústí 2:3 pp (0:1, 1:0, 1:1 – 0:1) Branky: Weisser, Král – Fuchsig, Täuber, V. Semerád. Rozhodčí: Kropáček, Novák. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Střely: 25:43. Diváci: 30. Konečný stav série: 0:2.
Florbal Ústí: Netopilík, Kvapil – Harák, Göndör, Vavruška, Poloprutský, D. Semerád, V. Semerád, Vítek, Šredl, Esterka, Fuschig, Beneš, Vlček, Stibor, Fořt. Trenér: Vojta.