V bojových sestavách kata se nejvíce o body zasloužili Matěj Pavel a Michael Vlček. Sice nedosáhli na medailová umístění, ale připisovali cenné body. Matěj Pavel unesl tlak odpovědnosti a propracoval se až k branám finále, kde prohrál s pozdějším vítězem.

V TAKOVÝ ÚSPĚCH NEDOUFALI

„Protože jsme dopředu věděli, že na soutěži budou zejména moravští specialisté této disciplíny, nedoufali jsme v až tak velký úspěch,“ řekl ústecký šéftrenér karate Josef Rajchert.

Michael Vlček měl podobný postup ve své kategorii, kdy po úvodních výhrách skončil prohrou o třetí místo s neratovickým specialistou na kata Brejchou.

Druhý den přišla satisfakce. Ústečtí zástupci vybojovali šest medailí. Excelentním výkonem se blýskla starší žákyně Tereza Chobotová, která nedala soupeřkám šanci a šla tvrdě za prvním místem.

Stejně tak se dařilo i Janu Bednářovi, který byl v kumite družstev jasným tahounem a zasahoval soupeře ze všech úhlů, navíc přidal bronz v soutěži jednotlivců. Zlatou medaili v týmech podpořili svým výkonem i Kimi Zita, Adéla Čepičková a Veronika Janů (obě rovněž vybojovaly bronz v jednotlivkyních).

„Stříbrnou medaili jsme vezli do Ústí zásluhou Lenky Kovářové, která má úchvatnou dravost, jen jí ještě chybí schopnost návaznosti technik a zápasová rozvaha. Ta jí stála první místo,“ sdělil doprovázející kouč Zeman.

„V soutěži kumite jsme sázeli na naši systematickou přípravu se závodním týmem A a to se nám vyplatilo. Máme stvrzeno, že naši mladí závodníci jdou správným směrem,“ uzavřel povídání Josef Rajchert.

Filip Šifalda z Chabařovic vyhrál v Polsku evropský pohár.
FOTO: Filip Šifalda vyhrál v Polsku evropský pohár. Chce být mistr světa