Oblastní přebor absolvovalo 40 chlapců ve věku od 10-12 let, pouze finalisté měli zajištěnou účast na Mistrovství ČR v červenci.

PĚT DOMÁCÍCH BORCŮ

Na soupisce bylo i pět domácích borců, dvojice Filip Starý a Michal Patyk dokonce bojovala ve čtyřhrách o postup do finále. V semifinále je vyřadili pozdější vítězové Vojtěch Popelka a Matěj Rudolf (5:7, 3:6 ). Do finále jednotlivců se probojovali dva nejvýše nasazení. Matěj Lajbl (1) z TK Jirkov a Matěj Rudolf (2) ze Severočeské tenisové Jablonec.

Před nástupem na antukové dvorce byli oba samý žertík a úsměv. Dobře se znají, v březnu se střetli ve finále halového turnaje v Jablonci a byla to vyrovnaná bitva. Tenkrát vyhrál Matěj s brýlemi 6:0, 5:7, 7:5.

I v Ústí byl o poznání šťastnější stejný kluk, porazil svého kamaráda 6:3, 6:3 a jako první mu gratuloval k výhře jeho hrdý dědeček.

DĚVČATA JSOU ŠIKOVNĚJŠÍ

„Kluk se v prvním setu dost trápil, dokonce mu hrozilo veřejné napomenutí, jak se rozčiloval. Potom se přeci jen uklidnil a tlačil soupeře k zadní čáře. Byl trpělivější a měně kazil. Druhého Matěje musím pochválit za houževnatost, několikrát měl výhodu, ale hodně míčů vyházel ven z kurt," popsal hru vousatý trenér.

Jeden Matěj svítil jako měsíček, druhý byl smutný. Oba pojedou na republiku a tam to bude něco úplně jiného.

„Jedničkou na žebříčku mladších žáků je Adam Jurajda z TK Agrofert Prostějov, tenisová Morava a Praha, tam se bude rozhodovat o velkých titulech. Sever má v této věkové kategorii co dohánět. Tady jsou šikovnější děvčata," konstatoval tiše ředitel turnaje a šel dopsat konečné výsledky na tabuli. Tak budeme Matějům držet palce, třeba překvapí.