Na rozpáleném pískovém kolbišti tvrdohlavé dvojice atakovaly barevné překážky různých výšek a tvarů jen proto, aby ve finále malá kytička ozdobila popruh na výstroji.

Zajímavá podívaná

Skokové závody kategorie C byly skvěle připraveny, nebývalý počet mužů v sedlech napovídal divákům, že to bude moc zajímavá podívaná. Dvě poslední soutěže, kdy překážky byly skutečně dost vysoko (110 - 120 cm) vyhrál Jiří Hochman z JK Velvary na koni Chiquita.

Samozřejmě že v převaze byly ženy a dívky, dopoledne patřilo mládí. Poslední závod Soutěže ve skolu L++ vždycky přitahuje pozornost dokumentaristů. Tentokrát jich tam nebylo moc, většinou dali přednost příjemnému stínu u bazénu, nebo chválili orosené pivko ve své hospůdce.

Překážky byly 120 cm nad terénem, některé skoky byly zdvojené, do hry o ceny vstupoval i čas. Pouze sedm dvojic přijalo výzvu v tom pekle, a byla to nádhera.

Rozhodoval čas

Tři muži, Hochman, Koželuh, Aschenbrier proti čtyřem kráskám v sedlech unavených koní. Základní kolo nerozhodlo, do rozeskakování postoupilo pět dvojic, všechny překonaly jedenáct překážek bez chyb.

V rozeskakování silná čtyřka potvrdila formu, o vítězi rozhodoval čas. Nejlepší byl Jiří Hochman, který nově určených sedm překážek zdolal v čase 37:72.

Neskutečně šťastná byla stříbrná Nela Müllerová z TJ Arot Ústí nad Labem na koni Lady, která kroutila nevěřícně hlavou při dekorování a rozdávala úsměvy do všech světových stran. Třetí místo vybojoval Viktor Aschenbrier na koni Comely Mystery z Loun. Čtveřici hrdinů uzavírala Blanka Vajrychová na koni Dita z JK Roudníky.

Další kolo v srpnu

Především pro prázdninové diváky je připraveno 7. kolo soutěže AJS, které se uskuteční dopoledne 1. srpna opět na Bukově. Třeba nebude takové vedro, třeba pojedete kolem na kole a koně jste viděli akorát v ZOO.