Před bývalým hotelem to vypadalo jako v barevném mraveništi, spousta šikovných dětí a bezvadní pořadatelé. Němečtí turisté směřovali na lyžích do blízkého lesa, někteří specialisté dokonce chtěli pokračovat autem až na Komáří vížku. Marně!

Mahut bodoval

Pastvou pro oči nejen pro diváky byl snowkiting. Pokud by se hodnotil nejkrásnější pes na sněhu, určitě by bodoval huňatý Mahut, který si bílou nadílku přímo vychutnával.

Modrý sněžný skútr byl stále v pohybu, velitel trati Jiří Matoušek měl stále co dělat. Přesně v jedenáct hodin byl odstartován 54. ročník Telnické patnáctky a prvním závodníkům bylo pouze šest let.

Trať dlouhou 200 metrů zvládli nejrychleji Jakub Švarc a Nikola Žilinská z lyžařského oddílu Teplice. Další školáci se teprve připravovali a někteří skutečně důkladně. Desetiletí borci Tomáš Vrkoslav a Jaroslav Hudek několikrát proběhli cvičné kolečko a stejně je přísný trenér poslal uvolňovat nohy před startem na 2 kilometry.

„Na tréninku jsme už dali i 20 kilometrů, tady to bude především o rychlosti. Namazáno máme dobře, tak jenom nepanikařit a držet tempo. To závěrečné stoupání bude moc zajímavé," prohlásil Jarda. Nakonec je oba porazil Ondřej Pavlas z Karlových Varů.

Fandil holkám s culíky

Na trati bylo i několik vyznavačů vodních sportů, z Vaňova přijel s doprovodem nadějný skifař Tadeáš Konschmill. Trenér Pavel Janák ho hlasitě povzbuzoval a kluk proběhl trať dlouhou 7 km v solidním čase.

Potom přišli na řadu ti nejzkušenější a všechny své soupeře porazil Ondřej Matoušek s číslem 101 na těle.

„Moc se mi to líbilo, fandil jsem těm holkám s culíky ve stejných kombinézách. Myslím, že přijely tím velkým autobusem. Po skončení závodů jsem si vyzkoušel s tátou jejich trať a musím uznat, že byly moc dobré. Prohrál bych, a to jsem o dva roky starší," konstatoval uřícený Radek z Dobětic.

Po vyhlášení vítězů se velká část diváků přesunula o trochu výš směrem na louku, kde klouzali po sněhu dračí specialisté. Možná že to byla nějaká oficiální akce, protože těch odvážných mužů prezentujících snowkiting bylo opravdu hodně.

Na umělých skocích se předváděli, byla to zajímavá show. Sobotní akce na Adolfově byla skvělá, škoda jen, že už dlouho nefunguje místní hotel. Nejen chalupáři by to ocenili.