„Přišli jsme se podívat na toho Japonce," hlásil jeden z přihlížejících diváků Tomáš Novotný. A neprohloupil. Osmadvacátý hráč světového žebříčku Masataka Morizono, zářivá hvězda lídra extraligy, předváděl úchvatné údery a dostával publikum do varu. Jeho první zápas s nadějným Seibertem skončil už po dvaceti minutách – 3:0. Hotovo.

Stolní tenisté Slavoje nakonec českému gigantovi podlehli jasně 0:4. Nemohli vzdorovat, byla to bitva Davida s Goliášem. „Chceme si to hlavně užít," povídal před zápasem trenér Ústí Josef Braun.

A to se povedlo! Stovky diváků se ve Fóru bavily už od 15 hodin. Mohly si zasoutěžit o ceny a bouřlivým potleskem odměnily i exhibiční zápas profesionálních boxerek ze stáje Lukáše Konečného - Fabiany Bytygi a Lucie Sedláčkové. Ty se nejprve utkaly v pomyslném ringu a později s úsměvy na tvářích rozdávaly fanouškům podepsané fotky.

Vrcholem programu byl pak souboj obhájce titulu se čtvrtým Slavojem. Hosté z Brodu přijeli bez zraněné legendy Petra Korbela, přesto dominovali. „Už před zápasem jsem říkal, že můžeme jen překvapit. Škoda, že mělo utkání tak jednoznačný průběh, ale i přesto byla atmosféra fantastická," pochvaloval si Braun.

V pátek od 18 hodin hraje jeho tým ve Fóru znovu, hostí Slavii Hradec Králové. A v případě výhry bude mít jistou účast v extraligovém play off! Přijdete fandit?

Slavoj Severotuk Ústí – Havlíčkův Brod 0:4. Zápasy: Seibert – Morizono 0:3, Polanský – Tregler 1:3, Kabelka – Širuček 2:3, Polanský – Morizono 1:3.