Závodilo se v pestré a početné konkurenci – celkem 164 gymnastek z devíti klubů Severočeské oblasti a šesti hostujících.

Zlaté Hanušová a Toušová

Mezi oceněné se na stupně vítězek probojovalo pět ústeckých gymnastek, z nich dvě získaly zlaté medaile a poháry. V nejvyšší vypsané kategorii závodu zvítězila šestnáctiletá dorostenka Lucie Toušová, která si k povinnému švihadlu jako druhou volnou sestavu zvolila kužele.

Druhé zlato vybojovala Kateřina Hanušová v kategorii žen kombinovaného programu.

Pořádající GSK si cení i výsledky dalších závodnic, jak potvrdila trenérka Radka Tománková:

Příslib před mistrovstvím ČR

„Všechna medailová umístění ústeckých děvčat jsou velkým úspěchem, konkurence byla veliká. Jsou také příslibem před blížícími se oblastními přebory a mistrovstvími republiky. Všechny kategorie, ve kterých se závodilo na Ústeckém poháru, jsou postupové, s možností startovat na MČR. Kvalifikačním závodem dorostenek a kadetek je oblastní přebor 30.4. v Chomutově, kvalifikace nadějí je 7.5. v Jablonci a pro komb. program 22.5. v Ústí."

V kombinovaném programu získaly ústecké gymnastky tři bronzové úspěchy, o které se zasloužily Erika Nečasová, Eliška Mašínová a mezi začátečnicemi Iva Šafrová.

„Věříme, že děvčata mají ještě čas doladit formu, a že se můžeme těšit na pěkné výsledky. Je třeba vyzdvihnout velmi dobrý výkon Valerie Savkové, která skončila v kategorii nadějí starších sice na čtvrtém místě, ale v konkurenci gymnastek z tréninkových středisek je toto umístění vynikající," dodala Tománková.

Rudolf Hoffmann

Ústecký pohár – 26. ročník: Dorostenky (dvojboj): 1. Toušová (GSK Ústí) 23.30, 2. Hoščálková (SK Chodov Praha) 22.95, 3. Tilcerová (SC 80 Chomutov) 20.90. Kadetky mladší: 1. Šťovíčková (Sokol Jablonec) …9. Charvátová (GSK Ústí). Naděje starší: 1. Macháčková (Máj Č. Budějovice) 21.65 …4. Savková Valerie (GSK Ústí) 19.40, 10. Dupalová N. (GSK). Naděje mladší: 1. Kalendová (Chodov Praha) …11. Dobešová (GSK Ústí). Naděje nejmladší: 4. Dupalová, 5. Pechová (obě GSK Ústí). Kombinovaný program: Ženy: 1. Hanušová (GSK Ústí) 15.60, 2. Žižková (SC 80 Chomutov) 15.55 …6. Fousková, 8. Láchová, 9. Hrochová (všechny GSK Ústí). I. VTp: 5. Handzová (Ústí). II. VTp: 3. Nečasová (Ústí). III. VTp: 3. Mašínová (Ústí). ZPMG: 3. Šafrová (Ústí).