Na jamku číslo čtrnáct se však těšili všichni, převýšení z odpaliště třináct metrů, par tři a zajímavý výhled do okolí. Hele in one nabízí zajímavou cenu. Na velkých turnajích v zahraničí je to třeba nový automobil, tady pivo.

Nadějných pokusů bylo vidět dost, nikdo však neskákal radostí. Nejlepší Ústečankou byla vyhlášena Helena Steigerová, poprvé se udělovaly i dětské ceny. Oceněných byla celá řada, třeba za nejdelší odpal.

Čtyřčlenné skupinky mezi sebou mluvily odbornou terminologií, nosičů tam moc nebylo, na pískovištích se hrady nestavěly ale jinak tam bylo fajn. 

"Je to už třináctý ročník otevřeného turnaje amatérských golfistů, na soupisce jsem měl původně 123 jmen, v sobotu dorazilo na hřiště Terasy v Podhoří 112 hráčů s různými handicapy, někteří se omluvili, hrozil déšť. Putovní pohár zvedl nad hlavu Marek Trončinský, který nejlépe zvládl osmnáct zelených greenů s několika přírodními překážkami. Hřiště je normováno na jednasedmdesát ran, vítěz zahrál 78. S přihlédnutím na silný vítr na kopci a značně promáčenou fairway, dobrý výkon," tvrdí Jan Múnster st., jeden ze dvou pořadatelů akce.

Tím druhým je Ivan Soukup, který se nerad fotí, ale s krásným pohárem zapózovali oba. Příští rok oslaví květnový Labský pohár deset let a Jan Múnster st. zase bude u toho. Sport patří k jeho životu a golf miluje. Diváků tam nikdy moc nebylo, ale některé záběry jsou docela hezké.