"V loňském roce tu možná bylo víc lidí, v okolí města bylo dnes víc akcí, ta největší v Brné a počasí hrozilo stále deštěm," uvedl místostarosta Karel Karika.

SCHODY ZDOLÁVALA PO ČTYŘECH

Ráno bojovali s časem cyklisté, potom přišly na řadu děti. Nejmladší účastnici nebyly ani dva roky, jmenovala se Anička Chytrá a třicet schodů určených pro ty nejmenší zdolávala opravdu chytře. Některé po čtyřech.

Potom přišli na řadu dospěláci, ti měli za úkol v nejkratším čase zdolat 101 schod směrem k budově rozhlasu. Absolutním vítězem se stal Michal Wildhaber se startovním číslem 51, který se v cíli prokázal časem 00:00:31,18.

Slavnostní otevření Labské stezky pro cyklisty.
FOTO: Otevření Labské stezky bavilo i vzdělávalo

Nejrychlejší ženou byla Barbora Maříková se startovním číslem 66, které zdolala solidní kopec se schody v čase 00:00:49,05 a ještě brala bronz na kole.

ZKUŠENÝ NOVÁK BĚŽEL TŘIKRÁT

"Závěr akce patřil šikovným psovodům, sešlo se jich na startu deset. Vyhrála Eliška Menčlová s pejskem Engie," prozradil Karel Karika.

Kdo si myslel, že vyběhne schody s nanukem v ruce, pěkně pohořel. V cíli se i zkušení borci nemohli dobrat dechu, proto všechny přítomné pobavilo zjištění, že dva sportovci musí závod opakovat, pro krátkou závadu na časomíře.

Zkušený Jaroslav Novák absolvoval vyměřenou trať hned třikrát. Jednou opakoval a jednou běžel jako doprovod malého psovoda.

Mimořádný výkon! Přesto hodnotil akci jako povedenou, vždyť se všechno stihlo před pořádnou bouřkou a legrace tam bylo skutečně dost.

RunTour Ústí nad Labem 2017.
FOTO: Najdete se? RunTour podruhé bavila Ústí