V derniéře se hráčky Slovanu snažily o aktivní hru. „První zápas se mi moc líbil, jediná škoda je, že jsme po vedení 2:0 na sety uhrály výhru až ve zkrácené sadě. I tak musím holky ocenit," chválila Marcela Bromová.

Chabařovice se rychle dostaly do trháku, pak se jim ale přestalo dařit. „I přes tu únavu se ukázala kvalita a technická vyspělost obou celků. Zvolily jsme na podání maximální riziko a taktika nám dlouho vycházela. Perfektní byla Tereza Votroubková, která dala i šest es za sebou," prohlásila trenérka Slovanu.

ROZSTŘÍLELY JE PODÁNÍM

Po výhře Chabařovic 3:2 se odveta povedla lépe hostujícím hráčkám. „S únavou šla kvalita hry dolů. Vůbec se nám nepovedl vstup, kdy nás Liberec rozstřílel podáním. Sice jsme jeden set získaly, ale dál jsme vzdorovat nedokázaly. Naší nejlepší hráčkou byla Verča Výborná, která nám hodně pomohla," líčila Bromová.

Dva získané body do tabulky vyřešily postavení týmů na prvních čtyřech místech, soutěž ovládl Mělník, druhý je Liberec, třetí pak Plzeň B. „Jsem ráda, že už je konec. Ze sezony jsem měla obavu, málem jsme se nepřihlásily. Se čtvrtým místem jsem ale spokojená, bylo to v daných podmínkách naše maximum," dodala na závěr zkušená trenérka Chabařovic.

Slovan Chabařovice – Liberec 3:2 (14, -18, 19, -22, 12) a 1:3 (-12, -15, 15, -18)Chabařovice: Výborná, Černá, Pánková, Votroubková, Wolfová, Skružná, Umanová, Havlíčková.