Vedle studijních úspěchů boduje rodilá Ústečanka i na poli světového sportu. Před pár dny zvítězila v prestižním golfovém turnaji Faldo Series Grand Final, který se odehrál v Anglii.

SETKÁNÍ S NICKEM FALDEM

Turnajů Faldo Series se každým rokem účastní přes sedm tisíc nadějných mladých juniorů z celého světa. Čeká je výjimečná atmosféra a zároveň i možnost potkat přední světové experty. Sára se setkala s jedním z nejlepších golfistů světa, sirem Nickem Faldem.

„Anglické finále jsem si jela hlavně užít, protože to byl poslední turnaj v této sezoně. Už jen setkání s golfovou legendou a zakladatelem série sirem Nickem Faldem byl pro mě obrovský zážitek. Když se mi povedlo vyhrát moji kategorii do 21 let a zároveň celkově kategorii dívek, byl to pro mě skvělý pocit," reagovala Sára Marion Zrníková, která na tak významném turnaji hrála vůbec poprvé.

PRVNÍ MÍČEK ODPÁLILA V PĚTI LETECH

„O to více si cením výhry. Jako vítězka mám právo účasti na druhém asijském grand finále, které se uskuteční v březnu ve Vietnamu," dodala mladá sportovkyně, která se golfu věnuje odmala.

Svůj první míček odpálila v pěti letech. Na turnaje pak začala jezdit od deseti let. V golfu reprezentuje Slovenskou republiku, odkud pochází její otec.

Momentálně si však Sára dává od golfu měsíční pauzu. „Připravuji se na přijímací zkoušky na univerzitu v USA, což mi zabírá poměrně hodně času," doplnila golfistka.