„Bude to těžké, soutěž je letos mimořádně vyrovnaná. Od nás až po desáté místo dělí celky v tabulce pouze tři body. Chceme hrát v horních patrech a věřím, že to zvládneme," říká kouč Ústečanek.

Ty zahájily přípravu už po Novém roce a od té doby absolvovaly dva přípravné turnaje. „Nejprve jsme pořádali 8. ročník Zimního turnaje, kde jsme skončili čtvrtí. Před týdnem jsme se pak zúčastnili Pohoda Cupu v Turnově, kde z toho bylo páté místo. Střídali jsme lepší okamžiky s horšími, holky ale dřou a je na nich vidět odhodlání," těší trenéra.

Nové tváře

V kádru má ústecký kormidelník i dvě nové tváře. „Vrátila se k nám šikovná Stehlíková, která už tu dříve působila. A z Mostu k nám přišla Turkeová, která nyní delší dobu nehrála. Oslovila nás sama a je vidět, že pro tým bude platná," vypráví Hanusek.

Toho těší především fakt, že bude mít k dispozici širší kádr. „Na podzim nás bylo málo, ale teď už je to lepší. Na tréninky chodí osm až deset hráček. Teď jde o to, aby si na sebe holky zvykly a sehrály se."

Jarní část druholigové sezony zahájí házenkářky ústeckého Spartaku 13. února, kdy hrají na palubovce předposledních Vršovic B. Doma se pak představí o týden později s rezervou Kobylis.