„Vstupujeme do nové éry, máme nové logo, dresy i partnery. S tím souvisí i naše vyšší cíle, nikdo z nás nechce, aby se opakovala situace z loňské sezony," připomněl kouč Milan Jelen loňské trápení, kdy Elba zachraňovala účast v nejvyšší soutěži až v play out.

To by se ale letos rozhodně stát nemělo. Klub totiž získal nové partnery a ruku v ruce s nimi se mu podařilo i doplnit kádr. „Naším hlavním partnerem je společnost Origo Autosklo, díky které jsme A tým mohli vybavit novými dresy. Ty jsou vyvinuté speciálně pro hokejbal a na jejich střihu se podíleli sami naši hráči," prozradil Jelen.

Dalšími partnery jsou společnosti Zdemar, Food Fighters, Kalaš a město Ústí n. L. „Náš roční rozpočet pro A tým se pohybuje mezi 400 a 500 tisíci korun a to si nijak nevyskakujeme," odtajnil Jelen.

Novým kapitánem Elby bude Michal Hubený, jeho asistenty pak Miroslav Růžička a Daniel Prášek. „Cíleně jsme céčko nedali Honzovi Štěpánkovi. Ten žádné písmenko nepotřebuje, je přirozeným vůdcem v kabině," řekl kouč.

Ambice Elby v nové sezoně jsou jasné, tým chce projít do play off. „Kádr na to máme silný dost, ale to jsem si myslel i loni. To na nás ale padla deka, jakou jsem nezažil. Pevně věřím, že letos to bude v kabině fungovat a budeme táhnout za jeden provaz," doufá kapitán Michal Hubený a dodává:. „Největším favoritem je Kladno. My musíme hlavně chytit začátek. Na Moravě chceme urvat šest bodů."

A ještě jednou novinkou se může Elba chlubit. Na domácím hřišti na Rondelu má nový plastový povrch. „Rekonstrukce vyšla přibližně na 800 tisíc, město nám poskytlo dotaci, za což mu děkujeme," řekl vedoucí týmu Tomáš Laibl.

Sami hráči si ale zatím nový povrch nepochvalují. „Je to spíše zbraň, ještě jsme totiž nenašli obuv, která by na tom neklouzala," smál se obránce Miroslav Růžička.

Přišli: Štěpánek (návrat z Hradce), Bím (Rondo Teplice), Hubený, Langthaler, Zápotocký, Horáček, Pilař (všichni střídavý start).

Odešli: Jirava (rodinné důvody), Obdržálek (zdravotní důvody).