„V podstatě ano. Oslovili jsme hodně hráčů, přiznávám, že jsme chtěli například exděčínského pivota Jiřího Jelínka, ale ten dal nakonec přednost nabídce ze Slovenska," řekl v rozhovoru pro Deník Tomáš Hrubý, generální manažer BK Ústí nad Labem.

Povedlo se vám rozšířit českou osu týmu, to byl záměr, že?
Ano. Jsem rád, že přišel na pozici rozehrávače či malého křídla Michal Šotnar. Víme, že ho v minulé sezoně limitovalo zranění kotníku. Na pozici tři je zde mladý vysokoškolák Filip Šmíd. I on snad promluví do zápasového tempa.

Událostí je i návrat zkušeného Davida Šteffela, který se vrací z Prostějova…
Víme, že má nějaká omezení, je po operaci a s plným tréninkem začne koncem září. Máme ale na úvod sezony alternativy, pod koš využijeme Pecku, Votroubka a Abercrombieho.

A jsme u amerických hráčů. Českou kostru doplní nakonec tři.
Ano, na pozici klasického rozehrávače přichází 29letý Showron Glover. Popravdě? Dost si od něj slibujeme. Hrával už dříve s Peckou nebo Bosákem za Chomutov, poslední sezonu byl Kolíně. Dobrá zpráva pro fanoušky je setrvání Coryho Abercrombieho (pivot, 201 cm, 125 kg). Oba hráče dobře známe, s trenérem jsme koukali na videa zápasů a nakonec se rozhodli vsadit právě na ně.

Poslední posilou v ústeckém týmu je dvoumetrový křídelník Khristian Smith, jenž přichází rovnou z univerzity Indiana State.
„Věříme, že třebaže půjde o jeho první angažmá v Evropě, že se i u něj trefíme. Svou dosavadní basketbalovou kariéru strávil na zmiňované univerzitě, kde se rok od roku zlepšoval. Při výběru cizinců samozřejmě hrály roli i finanční limity. Snažili jsme se vybrat co nejlépe. Tahle varianta byla nejschůdnější a víme, do čeho jdeme.

Kdy začne příprava a kdy se připojí hráči z USA?
Začínáme 1. srpna a plus minus by se měli dostavit všichni hráči. Nemusí to být úplně na den.