V soutěži skončil finalista z Vlašimi a od následující sezony čeká poslední tým v tabulce přímý sestup a předposlední celek se utká v baráži o záchranu.

Co říkáte tomu, že v extralize končí finalista z Vlašimi?
Nevidím do pozadí a neznám důvody jejich konce, pro soutěž je to ale ze sportovního hlediska velká škoda. Odpadl nám jeden z velmi kvalitních soupeřů a nevím, jakou konkurenci nyní bude mít Kladno v ostatních pražských klubech. Většina hráčů samozřejmě s hokejbalem neskončí a dá se očekávat, že se rozptýlí do ostatních klubů, což by mohlo znamenat, že se vyrovná střed tabulky.

Snažili jste se oslovit nějaké hráče Vlašimi, aby hráli za vás?
Ano, ale Ústí je bohužel pro většinu z nich geograficky i finančně méně zajímavé a dostupné. Nám se navíc ještě zvýší náklady, protože v příští sezoně nebudeme hrát jen extraligu a Český pohár, ale čeká nás také Světový pohár. Z toho důvodu se snažíme navýšit náš rozpočet, aby byl tým dostatečně zajištěný.

Jistě byste ale potřebovali mít k dispozici i širší kádr…
Samozřejmě, jednáme s několika hráči a zatím mám takové informace, že nikdo z našeho týmu nekončí. Navíc se už několik let domlouvá užší spolupráce s Rondem Teplice, které hraje o soutěž níže. Věřím, že by od nové sezony mohla fungovat i na bázi různé hráčské výpomoci.

Jak bude vůbec probíhat příprava týmu na novou sezonu?
Začínáme v pondělí a čeká nás šest náročných týdnů, během kterých budou hráči nabírat fyzickou kondici a tradičně se zúčastníme i turnaje v Novém Strašecí. Máme i domluvený přátelský zápas s Kert Parkem. První čtyři týdny to bude ale hlavně o běhání, protože atletická a vytrvalostní složka je základem tohoto sportu. Potřebujeme, aby byli hráči na novou sezonu dobře fyzicky vybavení.

A co říkáte na druhou novinku v podobě přímého sestupu posledního týmu tabulky?
Mně se to moc nelíbí. Já bych sestupy i baráže zrušil a soutěž bych uzavřel, aby měla družstva na pomezí jako Karviná, Třinec či Opava, které se v extralize střídají, šanci zkvalitnit své kádry i práci s mládeží. Chtěl bych, aby měly šanci se zvednout. Pro některé kluby může mít navíc sestup likvidační následky.