Libuše Šantorová ze společnosti Prima běhy rozdávala startovní čísla, ve kterých byl instalován kontrolní čip, počítače i reproduktory byly připraveny jako na půlmaratonu. Délka tratě 8,2 kilometru, což znamenalo třikrát kolem Střížovického rybníka.

Zuda jenom fandil

Nejstarším mužem na krosové trati byl Ivan Elischer, který hrdě přiznal pětapadesátku, v absolutním pořadí ho porazili pouze dva borci. Šestnáctiletý Šimon Koblížek a ve skvělé formě běžící Ladislav Vojtěchovský z Teplic, který překonal loňský čas o dvě minuty. Petr Zuda si naordinoval odpočinek, s dcerkou fandil na stráni.

Celé první kolo běžela na čela malá skupinka, kde nechyběl hlavní favorit z Teplic, vedle něho se sluchátky v uších vyklusával mladíček Šimon a nechtěl to zabalit. Zkušený Elischer si dobře rozložil síly a pomalu likvidoval jednoho soupeře za druhým.

Rozhodnutí padlo ve třetím kole v krátkém stoupání. Vítězný Vojtěchovský několika soupeřům nadělil kolo a v cílové rovince před skupinkou rozhodčích ještě zrychlil. Čas 30:40 je skutečně mimořádně kvalitní a těžko se bude překonávat.

Ženy rekord nepokořily

Ženskou kategorii vyhrála Ingrid Hebíková z Prahy v čase 38:28, což na rekord nestačilo. Ten drží z loňského roku Lucie Lokšanová z Ústí (35:39).

Mezi těmi, co o bednu nebojovali a slunečné počasí si opravdu užívali, byli i dva velcí kamarádi. Ústečan Jaroslav Novák s číslem dvacet a Luboš Švácha se čtyřicítkou reprezentující Sokol Mšeno. Setkávají se často na podobných akcích, běhají pro radost.

Příští sobotu se uskuteční na Střížáku běh do vrchu a bude to zase kamarádská show.

Absolutní pořadíMuži:
1. místo Ladislav Vojtěchovský Teplice 30:40, 2. místo Šimon Koblížek Ústí n/L 30:52, 3. místo Ivan Elischer Ústí n/L 31:59
Ženy:
1. místo Ingrid Hebíková Praha 38:28, 2. místo Jaroslava Saková Ústí n/L 42:27, 3. místo Jarmila Sovová Ústí n/L 46:59