„Šlo jim o hodně, výsledek mohl být klidně opačný,“ uznal nahrávač Slovanu František Nedbal.

Pořádnou porci deseti setů si nadělili hráči Chabařovic do posledních zápasů. „Bylo to hodně vyrovnané, ve zkrácených sadách jsme měli i štěstí. Sezona už byla dlouhá, jsme rádi, že už je konec,“ připustil Nedbal.

Obhájci triumfu z loňského ročníku poznali pravdu rčení, že obhájit je ještě těžší, než vybojovat první titul a skončili na čtvrtém místě. „Je to pro nás neúspěch, chtěli jsme být minimálně na bedně,“ přiznal Nedbal.

Čtěte také: FOTO: Volejbalistkám Chabařovic zbyly jen brambory

A to ještě mohli být hráči Slovanu rádi, protože se od úvodních kol pohybovali v pásmu sestupu. „Druhá polovina sezony už byla z naší strany lepší, ale chyběla nám vítězství za tři body, těch jsme moc neudělali,“ hledal příčiny neúspěchu zkušený nahrávač.

Po výpadku z úvodu se Slovan horko těžko vracel zpět. „Moc jsme se nescházeli, jako obhájcům nám chyběla motivace a hlad po úspěchu. Mysleli jsme si, že to půjde samo, ale nešlo a pak už to bylo v našich hlavách,“ povídal Nedbal.

Teď čeká na volejbalisty ještě jedna akce, ale ryze společenská. „Třešničkou na dortu bude tradiční ples chabařovických sportovců, kam nás chodí většina,“ dodal František Nedbal.

Čtěte také: Překvápko! Volejbalisté Ústí slaví po víc než čtvrt roce druhou výhru v sezoně

Chabařovice – Modřany 3:2 (26, -21, 18, -20, 11) a 3:2 (25, -23, -21, 15, 12)Chabařovice: Nedbal, Röhrl, Procházka, Macánek, Pěkný, Anton, Kučera, Dušek, Černý.