Poté, co uspěli v Netolicích, zopakovali kvalitní výkon i na půdě první Mladé Boleslavi a lídra soutěže zaskočili výhrami 3:1 a 3:0. „Takhle by to mělo vypadat," chválil své spoluhráče nahrávač Chabařovic František Nedbal.

Oči pro pláč a nevěřícný výraz

Šlágr kola měl poněkud jasný průběh, z výhody domácího prostředí nezbylo hráčům Mladé Boleslavi nic, snad jen oči pro pláč a nevěřícný výraz. „Chtěli samozřejmě vyhrát, s tím na nás nastoupili, ale pak poznali, že jsme lepší. Neměli co nabídnout," popisoval prestižní střetnutí František Nedbal.

Husarským kouskem se Slovanu otevřela možnost zabojovat o historické prvenství v soutěži. „Tím jsme se na ně dotáhli, rozdíl je aktuálně pouhý bod. Pokračovali jsme ve výkonech z minulého kola, bojovalo se a dařilo se nám na podání. Kdybychom takto hráli, tak jsme jasně první a nemusíme se na nikoho otáčet," řekl Nedbal.

Uvolněný výkon podal celý tým, a tak se těžko hledaly slabiny ve hře Slovanu. „Nikoho bych nemohl vyzvednout, šlapalo to, jak mělo. Byl to kolektivní počin," radoval se z velkého a trošku možná i nečekaného úspěchu nahrávač.

Přepíší klubové dějiny?

Do konce soutěže teď zbývá odehrát šest zápasů a karty jsou rozdány jasně. Pokud Středočeši ani jednou nezaváhají, tak budou slavit prvenství, na jejich klopýtnutí budou čekat Chabařovice. „Zároveň ale musíme všechna utkání vyhrát my, teď jsme naladěni na pohodu, je v našich silách to zvládnout a všechno vyhrát. Myslím si, že zaváhání Boleslavi přijde," prognózoval Nedbal.

Navíc už ve vzduchu visí vypsaná motivace pro případ, že by se volejbalistům Slovanu podařilo přepsat klubové dějiny. „Něco se určitě stane, nějaká sázka. S tím, jak se nám daří na hřišti, tak se zase stmeluje kolektiv a parta je lepší. Na hřišti vládne pohoda," přiblížil dění v kabině nahrávač týmu.

O víkendu mají Chabařovice volno, do bojů se pustí domácími duely s Českou Lípou.

Mladá Boleslav - Chabařovice 1:3 (-21, 25, -23, -21) a 0:3 (-23, -22, -15)Chabařovice: Nedbal, Pěkný, Anton, Černý, Procházka, Štekr, Herych, Kučera, Dušek, Moník, Buchl.