O všem rozhodla druhá a třetí čtvrtina, které lidr ligy vyhrál 62:24, tedy o 38 bodů.

„Bylo to pro hosty velice jednoduché vítězství, nebyli jsme Nymburku důstojným soupeřem. Tým, který má na všech postech lepší hráče, musíte přebít maximální agresivitou nebo nasazením. Jenže Nymburk i přesto, že je lepší, byl po většinu zápasu agresivnější. My jsme dnes byli jen dalším týmem, který byl Nymburkem spláchnutý o čtyřicet," řekl na rovinu trenér ústeckých Pand Antonín Pištěcký.

ROZDÍL UŽ PŘI ROZCVIČOVÁNÍ

Jeho slova potvrdil i Ronen Ginzburg, kouč vítězů: „Kontrovali jsme zápas od jeho samého počátku. Věděli jsme, že Ústí je doma nebezpečným týmem. Má sedm, osm dobrých střelců, kteří mohou nastřílet 15 bodů každý den. Dneska jsme je dokázali zastavit."

Domácím mohl udělat radost alespoň návrat uzdraveného rozehrávače Michala Šotnara. „Rozdíl byl vidět už při rozcvičování. Na jedné straně bylo jedenáct hráčů, kteří sprintovali, a na naší straně se prakticky jen chodilo a čekalo, co s námi udělají. To se projevilo hned na začátku zápasu," přiznal navrátilec, autor 5 bodů.

Hosté poslední bitvu kalendářního roku zvládli bravurně. Vyhráli jsme obranou. Měli jsme spoustu přihrávek soupeře, do kterých jsme si sáhli, spoustu rychlých protiútoků a lehkých bodů," uvedl nymburský lídr Vojtěch Hruban.