Jako vosy na bonbón se vrhli hráči Elby na své protivníky. „Výsledek je zasloužený, šli jsme tomu od první minuty naproti. Soupeř loni vyhrál základní část, hráči předvedli zodpovědný výkon," potěšilo kouče ústecké Elby.

Výsledkem bylo velmi nadějné vedení 3:1 po první třetině. „Byli jsme trpěliví a čekali na chybu soupeře, naopak hráči Plzně působili roztěkaně a nechali se často vylučovat. To byla voda na náš mlýn," popisoval Pavlík.

VÍTĚZNÁ FILOZOFIE FUNGUJE

O krok k vytouženému vítězství se domácí posunuli po navýšení náskoku na 4:1. „Byl to náš nejlepší výkon v sezoně. V kabině jsme si stanovili určité věci, kterým hráči věří a mohou nás dovést k vítězství," objasnil změnu v myšlení týmu kormidelník Pavlík.

Elba se posunula na šesté místo v tabulce, v boji o vyřazovací část se vzdálila devátému Rakovníku na šest bodů a navíc má ještě dva zápasy k dobru. „Ale sezona se láme až v play off. Naším cílem je být někde kolem pátého či šestého místa, pokud skončíme výše, tak to budeme brát jako úspěch," prohlásil Pavlík.

Jeho svěřenci už se dokáží poprat s jiným systémem, který jim jako trenér naordinoval. „Vždy to chvíli trvá, hráči byli zvyklí na něco jiného. Každý z pozice trenéra věří něčemu jinému, ještě si to musí sednout," ví kouč.

Elba DDM Ústí – Plzeň 4:1 (3:1, 1:0, 0:0)Branky a nahrávky: 6. Soukup (Hubený), 8. Soukup (Langthaler, Kváš), 15. Soukup (Švanda), 23. Švanda (Soukup) – 12. Průcha. Rozhodčí: Pečený, Sládek. Vyloučení: 3:9. Využití: 3:0. Střely: 27:18. Diváci: 64.

Elba DDM Ústí: Brhel – Kerl, Kváš, Poláček, Růžička, Šilínek, Švanda, Kučera – Bím, Červinka, Horáček, Hubený, Langthaler, Pilař, Soukup, Gottfried, Peschout. Trenér: Pavlík.