Závodilo se v Orlové, v sázce byla krasobruslařská čest.

Drastický limit

„Po krátkém programu byl Filip první s náskokem 3,5 bodu. Volnou jízdu měl ale lepší jeho pronásledovatel Radek Jakubko z Prahy a po zásluze vyhrál. Filip k stříbrné medaili přidal poprvé i trofej pro vítěze Českého poháru. Zúčastnil se sedmi závodů a několikrát porazil i svého velkého soka. Je to velký úspěch pro náš malý oddíl," konstatovala trenérka Radka Černá.

Vedle talentovaného krasobruslaře postával se stříbrnou medailí v ruce jeho starší bratr Matěj. Je mu 16 let a cenný kov vybojoval na halovém Mistrovství ČR dorostu a juniorů v atletice. Ti nejlepší se sešli v Praze 14. února a Matěj skákal o tyči.

„Oba jsme začínali s hokejem, brácha přešel v 7 letech na krasobruslení, já na atletiku. Nejprve byla na programu dálka, dva roky zkouším tyčku. Osobák mám 455 cm, ale v Praze to byly nervy. O vítězi rozhodly pokusy, což je trochu smůla. Je to má první velká medaile, snad nebude poslední. V létě se pořádá v Kolumbii atletické mistrovství světa do sedmnácti let, tam bych moc chtěl. Limit je drastický, 475 cm. Bojovat o reprezentační triko budu, ale je to pořádná střecha. Uvidíme," prozrazuje Ščerba starší.

Škoda, že tu nemáme pořádnou multifunkční halu.