Florbalisté Ústí si v domácím prostředí řekli o další zápas a srovnali sérii se Startem 98 na 2:2. Rozhodne se ve středu od 20 hodin v Praze. „Můžeme postoupit, máme to na dosah ruky," říká věkem ještě junior Jakub Kolstrunk, kterému spoluhráči v kabině neřeknou jinak než Kostra.

Z Prahy jste si přivezli dvě porážky, doma jste ale oplatili stejnou mincí. Jaké to bylo?
První domácí zápas jsme hráli lépe než ten druhý. Play off ale rozhoduje bojovnost, my jsme více chtěli a to se ukázalo na výsledcích. K tomu se přidali fanoušci, kteří nás hnali dopředu.

Zatím v sérii platí, že kdo je doma, ten je pánem. Čím to je?
Nám hodně pomáhá podpora z hlediště, kterou jsme venku neměli tak hlasitou. Rozdíl je i v tom, že v Praze se hraje na gumě a v Ústí na parketách, což také může rozhodovat. Všechny zápasy byly vyrovnané, záleželo, ke komu se přiklonilo štěstí.

Ve druhém klání jste vstřelil vítězný gól v přesilové hře pět na tři. Po jaké to bylo akci?
Viky (Viktor Kopecký) to na mě shodil dolů a já to poslal pod gólmanem. Hodně jsem to prožíval, užil jsem si to. Závěr jsme takticky zvládli, ale měli jsme i štěstí. To k tomu ale také patří.

Možná jste ani nečekali, že bude podpora z publika až taková…
Přišlo hodně lidí, děláme upoutávky. Náš výkon tím roste, bylo to fantastické.

Série je nerozhodná, ale někdo musí postoupit. Jaké máte v Praze šance?
Teď jsme výš než soupeř, budeme na tom lépe psychicky. Budeme se snažit bojovat a dostat se do semifinále. Můžeme postoupit, máme to na dosah ruky.

Jak jste zvládali emoce ve vypjatých chvílích?
Všichni to nemáme úplně v klidu pod kontrolou, ale rozjeli jsme v kabině akci Tibet, což znamená, že nikdo nemá mít žádné připomínky na rozhodčí. Stejně se ale občas někdo urve a něco směrem k nim vystřelí.

Bude důležité udržet nervy na uzdě a nenechat se vylučovat?
Start má přesilové hry velmi dobře nacvičené, u nich jsme z toho dostali čtyři góly. To je obrovské číslo, musíme hrát disciplinovaně a připravit se na to.

Něco podobného jste už zažil v extralize juniorů, kde jste padli po bitvě s Vítkovicemi…
Byl bych rád, kdyby to na druhý pokus konečně vyšlo, semifinále by pro nás bylo úspěch. Je to náš sezónní cíl.

Ústecký tým je hodně mladý, může to hrát roli? Co lze ještě vymyslet na soupeře, kterého už tak dobře znáte?
Může, ale máme i zkušené hráče, kteří dokáží poradit. Myslím si, že to zvládneme. Chce to zlepšit přesilové hry, jinak už jsme vyčerpali všechny možnosti.