Severočeši marně doháněli manko z úvodu a nakonec prohráli 83:87.

„Zápas jsme si prohráli sami," vrtěl hlavou zklamaný kouč Pand Martin Stavěl. „Dlouho jsme nebyl svědkem utkání, kdy mi připadalo, že ani jeden tým nechce vyhrát. Na obou stranách se stalo neuvěřitelné množství ztrát (19:21 v pohledu Ústí). Ty naše ztráty bohužel přicházely vždy ve chvíli, kdy se nám hodily nejméně. Další důvod porážky je nepohlídání si našeho obraného doskoku. Pardubice v prvním poločase dali tak padesát procent bodů z jednoduchého rychlého protiútoků, což taky rozhodlo."

Ve Svitavách se pokusí o reparát

Trenéra Pardubic Dušana Bohunického mrzelo, že si jeho tým zápas zbytečně zkomplikoval. „Myslím, že laxností, nebo nekoncentrovaností a zbytečnými ztrátami jsme vrátili Ústí do zápasu. V momentě, kdy jsme v úvodu druhé čtvrtiny vedli o 15 bodů, jsme byli jednoznačně lepší tým, ale zbytečně jsme nakupili chyby. Také jsme špatně využívali bonusové fauly, kdy místo toho, abychom přerušili soupeřův přechod do útoku na půlce, nechali jsme si dát několik košů s faulem."

V sobotním 5. kole NBL zajíždí Ústí do Svitav, kde bude útočit na druhou výhru v sezoně. „Tým Svitav vstoupil do ligy velmi dobře, jejich hra je založená na produkci amerických hráčů. Klíčem k vítězství tedy bude to, jak se nám podaří pokrýt tyto klíčové hráče."