Hráči Chemičky loni skončili ve druhé lize na 8. pozici a letos plánují zlepšení. „Chtěli bychom být do sedmého místa a nemít starosti s udržením. Musíme se ale vyhnout propadům formy," má jasno kouč Tomáš Velek. V jeho kádru se přes léto mnoho změn neudálo, kariéru ze zdravotních důvodů ukončil Bůžek a do kádru se vrátil Linda. „A z Lovosic se vrátil brankář Panzner," doplnil změny Velek.

V úvodním duelu sezony ale ještě nebude Chemička zcela kompletní. „Dva hráči jsou v práci, takže budeme muset pořádně máknout. Čeká nás Jablonec, tradiční soupeř. Snad to zvládneme," přeje si kouč a dodává: „K favoritům bude letos patřit Liberec, který hodně posílil a silný bude asi i Náchod B a to hlavně doma."

Mají širší kádr

Hráčky Spartaku zakončily loňskou sezonu na 9. místě a i ony mají v plánu se zlepšit. „Věřím, že můžeme být v první polovině tabulky. Kádr jsme rozšířili, tak snad se to podepíše i na výsledcích," přeje si kouč Radomír Hanusek.

Jeho tým sice opustila Barvínková a dlouhodobě zraněná je Srpová, do kádru se ale vrací Drobná, Koutná, Křivanová a připojila se i nadějná dorostenka Vajdová.

„Favoritem soutěže budou České Budějovice, které sestoupily z 1. ligy a budou se chtít vrátit zpět. Ambice má ale i Cheb a Bělá. Začínáme s Vršovicemi B a chceme zvítězit. Los máme příznivý, na podzim hrajeme šestkrát doma," uzavřel kouč.