„Samotný závod začal po jedné hodině a přes kvalifikaci a semifinále, jsme se dostali k šesti nejlepším. Z nich vyhrál zaslouženě Tomáš Stejskal, u kterého je vítězství o to zajímavější, že si za poslední tři roky stoupl na skateboard poprvé před měsícem. A jak vidno, nic nezapomněl,“ prozradil Jan Lankaš, předseda České asociace skateboardingu.

Vítěz závodu si pochvaloval místní skatepark. „Je úplně super! Hodně se mi to líbilo, počasí vyšlo parádně, sešla se dobrá parta a první místo po delší pauze mě hodně těší,“ přiznal Stejskal.

„Bylo to super, nečekal jsem že budu třetí, navíc super atmosféra, super muzika. Až na to sluníčko, jsem všude spálenej. Ale jinak bomba,“ doplnil ho bronzový muž Josef Tipanic.

DALŠÍ ZÁVOD HOSTÍ JIHLAVA

V kategorii bowl zaslouženě kraloval Martin Jurášek a na druhém místě skončil Tomík Marek z Jihlavy, kde se zároveň jede 19. srpna další zastávka ČSP. „Závody se rozhodně povedly. Celý den panovalo krásné počasí a dorazila slušná účast jezdců i fanoušků,“ pochvaloval si.

Vše zakončil best trick, neboli závod o nejlepší trik, a vítězem se stal Jan Malý s hardflipem z nejvyšší překážky na zem. Akce se konala za podpory města Ústí nad Labem, které při předávání cen zastupoval radní Lukáš Konečný.

Skate Contest 2017:Day for Kids: 1. Denis Janeček (Praha), 2. Kryštof Macek (Náchod), 3. Rudolf Tuleja (Jablonné v Podj.)

Street: 1. Tomáš Stejskal (Praha), 2. Arnošt Ceral (H. Králové), 3. Josef Tipanic (Praha), 4. David Luu (Most), 5. Jan Navrátil (Havířov), 6. Jindra Koten (Ústí).

Bowl: 1. Martin Jurášek (Havířov), 2. Tomík Marek (Jihlava), 3. Adam Löfler (Praha).