„Pro dospělé to byl nominační závod na světové poháry, juniorům šlo o ověření výkonnosti před červnovými nominačními závody na mistrovství Evropy juniorů v Bělehradě,“ prozradila na úvod Ludmila Šolcová, trenérka Chemičky.

ZLATÁ DVOJKA

Ve skvělé formě se v Račicích představil především ústecký kajakář Vilém Kukačka v závodech juniorů na K1. Zvítězil na půlkilometrové trati i na kilometru a na dvoustovce dojel druhý. „Další dvě vítězství pak přidal se svým parťákem z USK Praha Janem Vorlem v závodech na K2 500 a 1000 metrů,“ doplnila Šolcová.

Výborně ale zajeli i další ústečtí závodníci. Dvanáctiletá Karolína Kukačková, sestra Viléma, zvítězila na K1 na pětistovce i kilometru, a zlato přidala i ve dvojici s Johanou Schořovou na kilometrové trati. „Johana si pak dojela na K1 na pětistovce pro druhé místo,“ doplnila trenérka Chemičky další skvělý výsledek.

ÚSPĚŠNÍ SOUROZENCI

Finálová umístění v Račicích přidali i sourozenci Vít Vohryzka a Anna Vohryzková, kteří skončili sedmí na K1 a Vohryzková navíc přidala 6. místo na K2 společně s Karolínou Havlatovou. „V dělených závodech jedenáctiletých benjamínků si pak pro bronzové medaile na K1 dojeli Standa Duchoň a Honza Podrábský,“ doplnila Ludmila Šolcová.

O víkendu se ústečtí kanoisté zúčastní závodu v Chomutově a v neděli si zazávodí doma na již 55. Ústeckém kilometru! Pak se už budou připravovat na nominační závod juniorů, který se pojede 4. až 6. června v Račicích.