V domácím prostředí sice zvládli třetí duel série a vypracovali si mečbol, ten ale záhy neproměnili a v úterý tak budou muset ještě jednou cestovat k soupeři.

Maximum pro semifinále

„Uděláme maximum pro to, abychom postoupili a zahráli si semifinále s obhájcem titulu z Havlíčkova Brodu," slibuje předseda Slavoje Severotuku Karel Seibert.

Ústečané si přivezli ze stolů Sokola nadějný stav 1:1 na zápasy a věřili, že doma čtvrtfinálové drama ukončí. A ve čtvrtek k tomu skutečně nakročili, když zvítězili hladce 4:1. „Ten den nám vyšlo vše, na co jsme sáhli. Celý mančaft hrál dobře," chválil trenér Severočechů Josef Braun.

O den později mohli jeho svěřenci slavit postup, cesta do semifinále jim ale prozatím zůstala uzavřená. „Nesedlo nám to, v prvním zápase ještě Polanský otočil ze stavu 7:10 v pátém setu, od té doby nám ale nešlo nic," litoval Braun.

Polanského spoluhráči nepodpořili

„Polanský udělal standardně dva body, ale Kuba Seibert s Tomášem Kabelkou se k němu nepřidali, nehráli dobře. A tak budeme muset ještě jednou cestovat do Hradce," doplnil předseda oddílu.

Právě pátý zápas, který je na programu v úterý od 18 hodin, rozhodne o postupujícím. „Už před začátkem série jsem říkal, že bude asi hodně dlouhá a to se jen potvrdilo, oba týmy jsou vyrovnané a šance jsou stále padesát na padesát," nevzdává se Josef Braun.

Loni se svým týmem do semifinále dokráčel a Ústečané tak slavili historické čtvrté místo v extralize. A letos by na pohádkový příběh rádi navázali.

„Věříme si na ně. Jednou už jsme u nich vyhráli, tak proč by to teď nemohlo vyjít. Chceme postoupit a zahrát si s Petrem Korbelem. Pro diváky by to byl tahák," uvědomuje si předseda Karel Seibert.

Slavoj Severotuk Ústí – Sokol Hradec Králové 4:1 Zápasy: Polanský – Crha 3:1, Kabelka – Hanák 3:0, Seibert – Pavlica 3:1, Kabelka – Crha 1:3, Polanský – Pavlica 3:0.
Slavoj Severotuk Ústí – Sokol Hradec Králové 2:4 Zápasy: Polanský – Hanák 3:2, Kabelka – Pavlica 2:3, Seibert – Crha 1:3, Kabelka – Hanák 1:3, Polanský – Lebeda 3:0, Seibert – Pavlica 1:3. Stav série: 2:2.