Start nového ročníku extraligové soutěže se blíží a Ústečané v něm chtějí navázat na loňské vítězné tažení, ve kterém nakonec obsadili senzační čtvrtou příčku.

„Naším hlavním cílem bude probojovat se do play off, ale chceme se pokusit navázat na loňskou úspěšnou sezonu," má jasno trenér Severočechů Josef Braun.

V jeho kádru se toho přes léto mnoho neudálo, tým bude i v nové sezoně nastupovat ve stejném složení jako loni, dvojici odchovanců Tomáše Polanského s Jakubem Seibertem doplní zkušený David Štěpánek. „Od mladých hráčů očekáváme, že budou zase o kousek lepší," říká Braun.

K fúzi nedošlo

Slavoj v létě uvažoval i o spojení s Libercem, z fúze ale sešlo. „Oni o to měli velký zájem, ale z naší strany už to tak horké nebylo. V kádru mají výborného hráče Košťála, ale zase by tady třeba nastupoval na úkor našich hráčů. My jsme si loni jasně dokázali, že máme dobrý tým. Věříme, že jsme schopní to zopakovat, takže z toho spojení týmů nakonec sešlo," vysvětlil trenér.

Právě Liberec bude 10. září první sokem Slavoje v nové extraligové sezoně. Na úvod soutěžního ročníku se Slavoj představí hned třikrát v řadě doma. „Není podstatné, jestli začínáme venku nebo doma. Všude chceme dělat dobré výsledky," míní Braun.

Pestrá příprava

Pro další povedenou sezonu dělají Ústečané maximum, na soustředění v Ostravě hráči trénují dvakrát denně. „Každý den věnujeme čtyři hodiny hře a pátou fyzičce. Odolnost a vytrvalost je u stolního tenisu také potřeba, například v koncovce pátého setu. Kluky tady čeká taková všehochuť, běhání, kruhové tréninky, ale třeba i posilovna," nastínil program trenér Slavoje.

A koho považuje před startem nového ročníku extraligy za největšího favorita? „Jednoznačně obhájce trofeje z Havlíčkova Brodu. Už loni byli velmi silní, ale teď angažovali Japonce, 21. hráče světového žebříčku. Budou extra silní, někde jinde," předpovídá Josef Braun.