Své zástupce vyslal do Ústí nad Labem TK Sparta Praha, 1.ČLTK Praha, TK Agrofert Prostějov, TK Neridé, TK Zlín, TTC Pardubice, TK Olymp Praha a další oddíly. Ředitel turnaje Jiří Martinek musel být spokojen s úrovní hry na antuce, kde mnohdy docházelo přímo k televizním výměnám.

Překvapení jménem Sláma

Šestnáctiletý Jakub Patyk vypadl ve druhém kole. O velké překvapení se tentokrát postaral druhý ústecký Jakub - Sláma, který ve čtyřhře společně s Davidem Zelinkou z SK Aritma Praha hrál finále. Na cestě za stříbrem vyřadil tento pár hned tři nasazené dvojice.

Do semifinále jednotlivců se prostříleli čtyři Pražáci. Nejvýše nasazený Matěj Vocel z TK Sparta Praha, který by na své podání měl mít zbrojní průkaz, Antonín Bolardt z TK Olymp Praha, Tadeáš Paroulek z I.ČLTK Praha a Michael Vrbenský z TK Olymp Praha.

Vocel přehrál Bolardta 6:4,6:3 a čekal na svého soka o zlatý pohár. Druhým finalistou byl trochu podceňovaný, ale velice šikovný patnáctiletý Paroulek, který porazil Vrbenského rovněž 6:4, 6:3.

Soupeř dlouho odolával

Finále nebylo tak jednoznačné, jak naznačuje výsledek. Ranař Vocel se nemohl trefit do svého prvního podání a běhavý soupeř dlouho odolával. Herní vyzrálost a fyzické předpoklady však byly na straně urostlého mladíka v modrém triku, který po hodině vyhrál 6:2,6:2.

"Z Ústí si odvážím hned dva zlaté poháry. Společně s Dominikem Bartoněm z Prostějova jsem vyhrál i čtyřhru. Mým tenisovým vzorem není Nadal, ani Federer, ale Švéd Robin Söderling. Ten také do míčku dovedl pěkně praštit. Chtěl bych jednou hrát tenis profesionálně, proto mám ve škole individuální plán a nic nenechávám náhodě. Trochu se doma upravím a hned zase vyrážím na cesty. V plánu mám hned tři dospělácké turnaje. Praha, Jablonec, Most," informoval vítěz a odešel do sprchy.

Druhého finalistu zastoupil v rozhovoru dědeček. "Tadeáš udělal přijímačky na GMN a dlouze se rozhodoval mezi tenisem a hrou na housle. Uvidíme, co bude stíhat dál. Zásadní je pro nás škola," prohlásil zkušený muž. Byl to skvělý tenis!

semifinále:
Vocel - Bolardt - 6:4,6:3
Paroulek - Vrbenský - 6:4,6:3
finále:
Vocel - Paroulek - 6:2,6:2
finále čtyřhry:
Vocel/Bartoň - Sláma/Zelinka - 6:3,6:2