„Jsme spokojení. Do poslední chvíle jsme se o pátou příčku přetahovali s Berounem. Rozhodlo se až v nedělních sprinterských disciplínách,“ povídal šéftrenér Roman Eckert.

Podle jeho slov předvedli ústečtí plavci kvalitní výkony. „Pavel Ouředník splnil limit do juniorské reprezentace na 100 metrů kraul a Artem Sukhanov zase na 100 metrů motýlek. Všichni ale plavali výborně,“ nechtěl Eckert jmenovat jednotlivce a pokračoval:

STÁLE MAJÍ REZERVY

„V příštím roce bychom se rádi opět posunuli minimálně o jednu příčku. K tomu ale budeme muset vylepšit vytrvalostní disciplíny, tam máme stále rezervy,“ uznal zkušený trenér.

Žádná oslava pátého místa z MČR se podle jeho slov nekonala. „Přes Velikonoce měli plavci dva dny volna a nyní už se připravujeme na domácí Velkou cenu Ústí nad Labem, kterou pořádáme od pátku do neděle,“ prozradil Eckert.

Na vrcholném podniku se prý letos představí rekordní počet účastníků. „Už máme přihlášeno 640 plavců z 52 klubů celé České republiky. Dále přijede třicítka plavců z Běloruska a deset zástupců ze Slovinska,“ prozradil trenér plavecké akademie.

HVĚZDAMI CHOCOVÁ ČI PETRÁČEK

Jeho svěřenci budou mít v domácím bazénu na Klíši o motivaci postaráno. „Budeme plnit limity na juniorské mistrovství Evropy v Izraeli a na evropskou olympiádu v Maďarsku,“ vysvětlil kouč.

Hvězdami Velké ceny Ústí nad Labem budou dvojnásobná mistryně Evropy Petra Chocová z České Lípy či paralympijský vítěz z Ria de Janeira Arnošt Petráček. „Pro veřejnost bude bazén po tyto tři dny uzavřen,“ dodává Roman Eckert.

MČR družstev - konečné pořadí: 1. Kometa Brno, 2. Slavia VŠ Plzeň, 3. USK Praha, 4. Bohemians Praha, 5. Ústecká akademie plaveckých sportů, 6. Beroun,
7. Jihlava, 8. Ostrava.