Jakub Salon, bývalý reprezentant, legionář a špílmachr týmu, končí kariéru. Vít Bartůněk přijal nabídnu od nováčka z Kladna a Jakub Kraus by se po hostování měl vrátit do mateřské Dukly Liberec. Nejskromnější klub volejbalové extraligy, kdysi slavná bašta ze severu Čech SKV Ústí nad Labem, nemá vedle generálního sponzora a přebytku peněz na prahu nové éry ani smečaře.

„Když si přičteme ještě odchod Lízaly v průběhu minulé sezony zpět na Slovensko, je jasné, že na postu smečařů máme velkou mezeru," řekl v rozhovoru pro Deník Miroslav Přikryl, manažer a první muž SKV Ústí nad Labem. Jen pro připomenutí v posledních letech zachraňujícího a v nejvyšší soutěži většinou předposledního klubu tabulky.

Už jste na smečaře vypsali konkurz?
Nyní sice odjíždím na dovolenou, ale nabídky od agentů nabíráme. Hledám na českém trhu i na Slovensku, manažeři nám nabízejí cizince z balkánského poloostrova, dokonce i Jižní Ameriky.

To zní zajímavě…
Ale výběr je limitován jednak výkonností a pak i našimi finančními možnostmi.

Krizová varianta je jaká?
Už je v jednání prodloužení hostování Jakuba Krause z Liberce. Mám tip na hráče bez angažmá, ale nechci to zakřiknout. Kádr doplní náš mladý odchovanec Martin Pilous, jenž by měl ve dvanáctičlenné nominaci místo mít.

SKV Ústí nad Labem
ODCHODY:
J. Sobek, nahrávač, ČZU Praha
J. Salon, smečař, konec kariéry
V. Bartůněk, smečař, Kladno

ZŮSTÁVAJÍ:
M. Mach, blokař
J. Vodvárka, blokař
M. Šulava, univerzál
M. Vodvárka, univerzál
S. Podstupka, nahrávač
M. Pilous, smečař

V JEDNÁNÍ:
J. Kraus, smečař, Liberec
J. Kořínek, libero
J. Trýzna, blokař

Do kdy bude o posilách jasno?
Podobně jako loni, kdy jsme na poslední chvíli ze Slovenska přivedli Podstupku, můžeme doplňovat last minute, třeba i v říjnu.

Jakub Salon byl lídr, zkusíte ho k návratu přemluvit?
To je pro nás nejhorší zpráva. Chce skončit kvůli dlouhodobým zdravotním problémům, které ho provázely už dříve. Navíc chce první měsíce naplno věnovat zaměstnání. Možná by nám vypomohl na nějaké „amatérské bázi" příští sezonu…Ale na rovinu s tím moc nepočítám.

Otazníky máte i u dalších jmen Jaromír Trýzna, Jiří Kořínek…
Na postu libera není definitivně rozhodnuto. Zatím zůstává Jiří Kořínek, ale vážně uvažuji o posílení. Jaromír Trýzna? U něho byl problém, že byl v zaměstnání dost vytížen a nemohl trénovat. Uvidíme jak přenastavit režim.

V kádru zbylo šest až osm hráčů.
Myslím, že v nejhorším případě by i tato sestava extraligu udržela. Sezona se připravuje, budeme se v ní snažit hrát důstojnou roli. Neznám sílu soupeřů, ani nevím, jak se nakonec podaří poskládat naše kvalita, ale už bych chtěl i já zažít klidnější sezonu a rád bych nabídl fanouškům volejbal, který je někde uprostřed tabulky. Hrát o 8. až 10. místo je náš strop. Vzpomínáme na herní kvalitu za dob Setuzy, ale generálního sponzora se nám sehnat nedaří, proto je realita taková, jaká je.

Zárukou je trenér Jan Malina, který má nový kontrakt?
Byli jsme s jeho prací celkem spokojeni. Věříme mu.