Ten se uskuteční v sobotu a neděli v hale Sportcentra Slunety na Klíši a slibuje zajímavou podívanou!

Největší futsalová akce v Ústí

„Jsme rádi, že se nám poprvé podařilo získat pořadatelství tohoto turnaje. Je to největší akce, kterou jsme kdy v Ústí pořádali," řekl za Krajskou komisi futsalu její předseda Jiří Hanzlík.

Na šampionátu bude ve dvou základních skupinách startovat celkem deset týmů, do Ústí nad Labem se tak sjelo přes 140 hráček. „Jsou ubytované na kolejích UJEP. Současně s turnajem proběhne i aktiv předsedů Oblastních a Krajských komisí futsalu FIFA, ti budou ubytovaní v Penzionu Na Hvězdě," prozradil Jiří Hanzlík.

Turnaj odstartuje v sobotu v 9 hodin, kdy je na programu první zápas základní skupiny. „Celkem se v sobotu odehraje deset zápasů v modré a deset v zelené skupině. V neděli jsou pak na programu boje play off a zápasy o konečné umístění. Hrát se bude na 2×12 minut, finále na 2×15 minut."

Nejlepší hráčka nepřijede

A kdo bude letos patřit ke kandidátům na zisk trofeje? „Očekáváme vyrovnaný turnaj, oproti předchozím ročníkům mají šanci i mimopražské týmy. Třeba obhájce titulu Slavia Sokol Vysočany totiž přijede oslabený, bez reprezentantek, které mají momentálně soustředění," říká Hanzlík.

Chybět tak bude v Ústí nad Labem i nejlepší česká hráčka současnosti Petra Divišová. „I přesto se ale mají fanoušci futsalu na co těšit, k vidění budou kvalitní zápasy. Ústí je baštou tohoto sportu a já pevně věřím, že se za oba dny přijde podívat až pět stovek diváků. Vstupné je dobrovolné," dodal na závěr předseda KKF Jiří Hanzlík.

Ústecký kraj budou nakonec reprezentovat tři mužstva. Mimo pořádajícího ŠT ZOO Ústí nad Labem a FC Betis Kadaň byla po odstoupení celku Chemcomex Sokol Vysočany zařazena do turnaje i teplická Balticflora.

Tak děvčata, vzhůru do boje! Medaile, poháry a věcné ceny pro tři nejlepší týmy už jsou připraveny!

Změna ve složení účastníků Mistrovství ČR ve futsalu žen

Bohužel, jediný den po potvrzené účasti celku Chemcomex Sokol Vysočany jako desátého účastníka finálového turnaje Mistrovství ČR ve futsalu žen, přišla ze strany tohoto celku omluva z této účasti, a to z důvodu termínové kolize mistrovství s narychlo uspořádaným soustředěním fotbalové reprezentace žen.

Subkomise ženského futsalu KF FAČR operativně zareagovala a zajistila na turnaj náhradníka v podobě pátého celku letošní divizní skupiny "A" - týmu FC Balticflora Teplice. Teplický celek má určitě svou kvalitu, na turnaji tak určitě nebude pouze do počtu

Skupina „A" má tedy toto složení: FK Rakovník (Středočeský kraj), FC Démoni Česká Lípa (Liberecký kraj), AC Gamaspol Jeseník (Olomoucký kraj), Nástěnky Brno (Jihomoravský kraj) a FC Balticflora Teplice (náhradník, Ústecký kraj). Největším favoritem po odstoupení Chemcomexu Sokol Vysočany bude pravděpodobně FK Rakovník. Ovšem ani ostatní celky nebudou ve skupině jen do počtu.

Skupinu „B" pak tvoří tyto týmy: FC Betis Kadaň (Ústecký kraj), ŠT ZOO Ústí nad Labem (Ústecký kraj, pořadatelský celek), FK Panorama Ostrava (Moravskoslezský kraj), Slavia Sokol Vysočany (Praha, obhájce titulu) a Sokol Sezimovo Ústí (Jihočeský kraj). V této skupině bude hlavním favoritem na prvenství pražský celek, největším soupeřem by mu měl být kadaňský Betis.

Utkání základních skupin jsou naplánována na sobotu od 9.00 do 20.00 hodin, po jejich odehrání v turnaji končí pouze poslední celek každé skupiny. Zbylých osm týmů postupuje do nedělního finálového dne, kde se nejprve utkají ve čtvrtfinále, vítězné celky pak budou pokračovat v soubojích o medailové pozice, poražené o konečné umístění.

Všechny celky potvrdily svou účast na této vrcholné akci, bude tedy nač se těšit. Ústí nad Labem se tak stane během třetího červnového víkendu hlavním městem ženského futsalu.

Zdroj: fotbal.cz (upraveno)

Přehled medailistů přechozích MČR:
2007, Třebíč: 1. DFC Café club Praha, 2. 1.FC Muchomůrky Praha, 3. Sokol Studenec.
2008, Praha: 1. DFC Café club Praha, 2. 1. FC Muchomůrky Praha, 3. Sokol Ocmanice.
2009, Šumperk: 1. DFC Café club Praha, 2. Sokol Vysočany, 3. SK Kladno.
2010, Kladno: 1. DFC Café club Praha,2. SK Kladno, 3. FC Klokanky Praha.
2011, Hostivice: 1. Chemcomex Sokol Vysočany, 2. SBA Expert Hummel Praha, 3. DFS Praha.
2012, Šumperk: 1. Chemcomex Sokol Vysočany, 2. SBA Expert Hummel Praha, 3. Jablonec.
2013, Kadaň: 1. DFT Sokol Vysočany, 2. Chemcomex Sokol Vysočany, 3. SK Rakovník.
2014, Otrokovice: 1. DFT Sokol Vysočany, 2. Chemcomex Sokol Vysočany, 3. FK Rakovník.