Koledují si o pořádný průšvih. Nečekaný debakl v Ostravě může ústecké basketbalisty stát postup do play-off. To by byla vzhledem k předsezonním ambicím velká rána.
Nejdřív chtěli do první šestky – tenhle plán zkrachoval. V nadstavbě se tedy upnuli k sedmému místu, jenže ani to neklapne. Ba co hůř. Dvě kola před koncem to vypadá, že Pandám opět unikne i postup do vyřazovacích bojů.

„Už to nemáme ve svých rukách,“ hlesl po ostravském debaklu trenér Antonín Pištěcký. „Ale uděláme všechno, abychom ty dva zbývající zápasy zvládli,“ doplnil odhodlaně.
Severočeši jeli na sever Moravy s cílem pojistit si osmou příčku. I kdyby prohráli o 17 bodů, stále by na tom byli lépe než Ostravané. A možná právě tohle povědomí zapříčinilo, že Sluneta dostala 72:94 a teď je mimo postupové pozice. Osmá Ostrava má sice stejně bodů, ale lepší bilanci ze vzájemných soubojů.

„Největší rozdíl byl v přístupu. A to od začátku až do konce. Jsem z toho zklamaný. Nemáme v týmu mladé kluky, kteří by se toho tlaku, co na nás Ostrava vyvinula, měli bát,“ nechápal vlažný přístup svých borců Pištěcký.

„Přijeli jsme do Ostravy jak na výlet. Nezachytili jsme vůbec začátek zápasu, propadli jsme úplně ve všem. Ostrava si s námi dělala, co chtěla,“ byl rozčarovaný i zkušený ústecký pivot David Šteffel. „Máme hrozné výpadky. Minulé utkání s Prostějovem jsme zahráli dobře, a teď jako by nastoupil úplně jiný tým z nižší ligy,“ kroutil hlavou.
Pandy teď musejí vyhrát poslední dva zápasy a doufat v klopýtnutí Ostravy. Jinak budou bez play-off. Zase. Ústečané mají snazší los – v pátek hostí Brno a pak jedou k poslednímu do Jindřichova Hradce. Ostravu čeká duel u lídra ze Svitav a nadstavbu zakončí doma s Prostějovem.

„Ostrava teď získala menší výhodu, nicméně ten, kdo sleduje basket, ví, že každé kolo přináší minimálně jedno překvapení. Nám nezbývá než dvakrát vyhrát, ale bohužel už to nemáme ve svých rukách. Ale pokud dvakrát zvítězíme, tak nevidím důvod, proč bychom se do play-off nemohli dostat,“ neztrácí naději trenér Pand.
„Musíme se sebrat a vyhrát poslední dva zápasy, nic jiného nám nezbývá,“ burcuje Šteffel.

Dokáže ústecká parta ještě zachránit bídnou sezonu, nebo bude podruhé za sebou bez play-off?