„Rošády v kádru, které jsme měli připravené a v plánu, se nám podařilo realizovat. Teď uvidíme, jak tým bude celkově vypadat a podle toho se zařídíme. Neříkám, že jeho současná podoba je konečná. Extraligu začínáme až v polovině října v Karlovarsku. Budeme čekat, co ze současné situace vyplyne a na co se nám ještě podaří sehnat peníze," řekl Miroslav Přikryl, manažer obrozeného SKV Ústí nad Labem.

Dva cizince už přivítal, pro třetího se na letiště chystá. „Australan je tady od začátku přípravy, s jeho vystupováním i hrou jsme zatím spokojeni, vypadá to, že by mohl být přínosem. Už je tady i americký smečař Nadazdin, ale v současné době má problémy s aklimatizací," uvedl Přikryl.

„Dostal na krční uzliny antibiotika, doplnil ústecký trenér Petr Brom, který novou akvizici tedy zatím nepoznal: „Ne, hned zase odjel."

TURNAJ V LIBERCI

V úterý ústecký tým doplnila největší útočná síla očekávaný univerzál José Usidario Perreira, rodák ze Sao Paula s volejbalovou přezdívkou Ze. „Je to razantní levoruký hráč, dost si od něho slibujeme," potvrdil Přikryl.

Po týdenní přípravě se mužstvo vydá na turnaj do Liberce. „Ještě dva tři týdny budeme ve fázi kondiční přípravy, ale na tréninky se už přesuneme do haly. Už se těšíme i na první halový turnaj do Liberce, kde snad budeme prvně kompletní. V uvozovkách, protože noví hráči si na sebe stejně budou zvykat," dodal Brom.

Liberecký turnaj se bude hrát v pátek a sobotu ve skupinách. V jedné jsou vedle domácí mistrovské Dukly ještě Odolena Voda a Benátky nad Jizerou, ve druhé si ústecký tým zahraje s juniorskými reprezentacemi Česka a Německa. První, druzí a třetí ve skupinách se pak spolu utkají o konečná umístění.

Brom: Noví kluci zapadli

To je škoda, chybělo jen málo… 1. Prešov, 2. Ostrava, 3. Brno, 4. Ústí nad Labem. Medailové umístění ústecké volejbalové partě na kvalitně obsazeném tradičním antukovém turnaji v Bučovicích smolně proklouzlo mezi prsty.

Svěřenci trenéra Petra Broma byli na memoriálu Vladimíra Spirity jen krůček od finále, když v semifinále podlehli slovenskému vicemistrovi z Prešova a pozdějšímu vítězi 13. ročníku bučovického klání 1:2 na sety.

„Sehráli jsme s nimi vyrovnaný zápas. V tiebreaku jsme podlehli 15:17," vrátil se k zápasu Petr Brom, nový trenér extraligového volejbalového klubu SKV Ústí nad Labem.

TŘI ANTUKOVÁ KLÁNÍ

Ústečtí už za sebou mají tři antuková klání. Po Dřevěnici a Chlumci nad Cidlinou se představili na dvou kurtech v bučovické zámecké aleji. „Co mi turnaj ukázal? Máme nový tým, ale sedá si a myslím, že bude hodně bojovný. Kluci, kteří přišli, do něj zapadli," řekl Brom.

Na úvod skupiny porazili slovenskou Myjavu, prohráli 0:2 s Brnem a v posledním zápase si to o postup rozdali s domácími druholigovými Bučovicemi. „Vyhráli jsme 2:0, ale snadné to nebylo. Měli tam půjčené hráče z ciziny i české extraligy," uvedl Brom. Po zmiňované těsné porážce v semifinále s Prešovem jeho celek podlehl v boji o třetí místo podruhé Brnu 0:2.

„Zranili se mi dva hráči, jednoho jsme si museli půjčit. Kořínek si natáhl tříslo, bolelo ho to a nechtěli jsme riskovat. Ulč měl problémy s kolenem. Snad to nebude nic vážného," doufal Brom.

Kvalitní ústecké výkony nezůstaly bez povšimnutí. „Hráli velice dobře, ukázali kvalitní volejbal a i když přijeli ještě bez Američana, tak na nich progres vidět je. Celkově byl turnaj asi nejlépe obsazený v historii, myslím, že trenéři mohli být spokojeni," uvedl předseda pořádajícího klubu Zbyněk Čížek.

Ústečtí v Bučovicích hráli v sestavě: Ulč, Vodvárka, Kohlmann, Tibitanzl, Šulava, Nesvačil, Pilous, Kořínek, Boehm.