Jakube, jaké jsou pocity po historickém postupu Liberce do play off extraligy?
Je to samozřejmě velké nadšení. Urvali jsme to totiž až v posledním možném zápase. Sami jsme byli překvapení. Už jsme s tím moc nepočítali, spíše se smiřovali s tím, že budeme hrát jen v play out.

Ale nakonec to vyšlo. Vy jste v posledním klání porazili Kotlářku a Elizza prohrála dle očekávání s El Niněm…
O to větší radost z toho máme, že to přišlo po tak dramatickém průběhu. A že se teď střetneme v play off s vítězem základní části.

Čeká vás TTC Ostrava v čele s českou legendou Petrem Korbelem, reprezentantem Treglerem či Srbem Karakaševičem. Jak se na střet dvou rozdílných světů těšíte?
Hodně. Na zápasy s nimi jistě dorazí hodně lidí, v hale bude skvělá atmosféra. Samozřejmě je složité hrát proti vítězům základní části, když ale budeme nervózní, tak nic neuhrajeme. Musíme do toho dát všechno a nebýt vyplašení. Uvidíme, na co to bude stačit. Jisté ale je, že ti tři hráči soupeře budou velkým lákadlem.

Čtvrtfinálová série play off trpaslíka s obrem začne v Ostravě v pondělí a úterý 17. a 18. dubna. Pod Ještědem se bude hrát ve čtvrtek 20. dubna a na případný čtvrtý zápas dojde v pátek 21. dubna opět v Liberci.

Do Liberce jste přišel před startem letošní sezony z Ústí, které se po letech nepřihlásilo do extraligy. Jak jste si v novém působišti zvykl?
Moc se mi tady líbí, je to hodně podobné jako v Ústí. Je tu takové rodinné, přátelské prostředí a to mi vyhovuje. Rozdíl je snad jen v tom, že tady chodí na zápasy více diváků, ale je to dané i tím, že mají větší halu.

Bydlíte přímo v Liberci nebo stále dojíždíte?
Bydlím v Praze a do Liberce dojíždím jen na zápasy a tréninky s mladými hráči. V Praze totiž studuji vysokou školu, konkrétně obor Provoz a ekonomie na ČZU. Zároveň v Praze i trénuji s hráči El Niňa.

A pak proti nim nastupujete v extraligové soutěži?
Ano, jsou to jen takové sparingy. Známe se tak dobře, že už se vlastně nemáme ani čím překvapit.

Proč jste si vlastně vybral Liberec. Nebyly jiné nabídky?
Byly, měl jsem další dvě, ale ta v Liberci mi přišla nejschůdnější. Chtěl jsem zůstat na severu Čech a navíc jsem místní hráče dobře znal. Je tu dobrá parta.

Zůstanete tedy i v příští extraligové sezoně? Nebo máte v plánu odejít do zahraničí jako váš bývalý kolega z Ústí Tomáš Polanský?
To je v jednání. Rád bych tu ale ještě jeden rok zůstal. I kvůli studiu v Praze. Trojúhelník Liberec – Praha – Ústí je z hlediska cestování naprosto ideální.