Pořadatelem čtvrtého ročníku jedinečného vytrvalostního závodu v terénu byla Univerzita J. E. Purkyně, KTVS PF UJEP, USK Slávie a AVP.

Start ráno v pět

Převážně lesní a polní cesty, start ráno v pět hodin s čelovkou na hlavě, na teploměru pouhé čtyři stupně. Kratší trať měřila padesát, ta pro skutečné drsňáky sto kilometrů.

Na startovní listině bylo dvaadvacet jmen, byli tu borci z Prahy, Ústí, Plzně, Mariánských Lázní. Počasí jim vyšlo a tak mohli ostřílení sportovci obdivovat sluncem osvícené Blansko, nebo pískovcové město v Tisé. Někteří i dvakrát.

Závod přátelství

„Je to takový závod přátelství, všichni se znají z dob studia, nebo z jiných sportovních akcí. Vítězka padesátky Terezka Havlíková plave, leze po skalách, běhá, jezdí na kole. Její přítel, vítěz padesátky Tomáš Bystřický tu ve druhém ročníku vytvořil traťový rekord (04:08), letos opět vyhrál s ohromným náskokem. Na sever dojíždí z Plzně. Hlavní jeho disciplínou jsou však horské treky, momentálně se připravuje na Dolomity. Skutečný závod prověřující vůli a charakter člověka je stovka. Ústecký vytrvalec Honza Adamec měl na obrátce mimořádný čas, vypadal svěže, celý se převlékl, vtipkoval, povoleným dopinkem bylo plzeňské pivo. Při představě, že ho čeká další padesátka v kopcích mnozí z nás kroutili hlavou. Dokázal to! Ještě větší obdiv zasluhuje vítězka ženské stovky Štěpánka Dančová. Je to bývalá naše studentka, momentálně žije v Mariánských Lázních. Kdo by čekal finanční šeky a zlaté poháry, byl by překvapen. Tahle partička požaduje hlavně dobrá značení tratě, teplou sprchu a masáž," říká ředitel závodu Jiří Kostínek.

„Ve Slavošově jsem zakufroval, ale byla to moje chyba. Najednou jsem stál mezi krávami a hledal vysvětlení. Trať byla skvělá, soupeři jako vždy fantastičtí, příští rok přijedu. Podle mne vyhráli všichni," prohlásil Jirka Stejskal.

Vítězové: 50km muži - Tomáš Bystřický Plzeň čas 04:13:50
50km ženy - Tereza Havlíková Ústí nad Labem čas 05:33:38
100km muži - Jan Adamec Ústí nad Labem čas 11:53:48
100km ženy - Štěpánka Dančová Mariánské Lázně čas 12:29:42