Osmé kolo a tápající Elba nastupuje na hřiště proti plzeňskému celku. Přijde další trápení? Kdepak! „Šlo o to, že jsme plnili pokyny trenéra a hráli podle toho, co jsme si řekli na začátku v kabině. Základem byla obrana," povídal brankář Antonín Brhel, který za svá záda nepustil ani jeden pokus soupeře. V útočných manévrech se měl co činit Lukáš Soukup, který skóroval hned ve dvou případech a výrazně tak pomohl domácím k první výhře v sezoně.

„Jsem rád, že stál celý tým za mnou, bez nich bych to nedokázal, není to o jednotlivcích," děkoval svým spoluhráčům za vzornou obrannou práci gólman Brhel. Že svitlo na lepší časy potvrdili hokejbalisté Ústí na horké půdě v Mostě, kde se utkali s místním Pentem v tradičním severočeském derby. „Spadla z nás psychická deka, naše výkony předtím nebyly špatné, ale po dvou brankách jsme se složili, bylo to o hlavě," upozornil brankář Brhel, který kryl v mostě záda Bandovi.

Utkání dospělo po vyrovnaném průběhu do nerozhodného stavu 2:2 a tak o vítězi musela rozhodnout samostatná střílení. V loňské sezoně byli hráči Elby vyhlášenými zabijáky, letos měli na kontě jeden pokus a jednu porážku. „Je super, že jsme to potvrdili, Bandič (Banda, pozn. autora) chytal výborně, od toho jsme se odrazili. Trenér nás mohl pochválit, nesmíme usnout na vavřínech," měl jasno brankář Antonín Brhel.

Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň 4:0 (2:0, 2:0, 0:0). Branky a nahrávky: 6. Růžička, 8. Soukup (Růžička, Hubený), 18. Langthaler (Denis), 28. Soukup (Řídel). Rozhodčí: Vokurka, Horský.

Pento Most – Elba Ústí nad Labem 2:3 po sam. stříleních. Branky Ústí: Růžička, Kotlík, rozhodující sam. střílení Langthaler.

Elba DDM Ústí nad Labem: Brhel, Banda – Růžička, Kváš, Obdržálek, Jirava, Hass, Tománek, Kučera – Olyšar, Langthaler, Denis, Hubený, Řídel- Soukup, Šilínek, Kotlík, Zákon, Bärnt, Baxa, Bandry. Trenér: Milan Jelen.