Tým trenéra Alexandra Nováka se ve druhé polovině sezony výsledkově trápil a možná už je rád, že je konec. Důkaz? Poslední bitva v pražských Kbelích. V závěru klání už měli Ústečané soupeře na lopatě, místo sladkého loučení ale přišla další zbytečná porážka.

„Nepředvedli jsme špatný výkon, až na posledních pár minut. Ty ale byly rozhodující," posteskl si rozehrávač Ústí Vít Beneš.

SLABŠÍ OBDOBÍ

Druhá polovina sezony je pro Slunetu USK slabším obdobím. „Základní úkol jsme splnili a nedopadlo to tak tragicky jako loni, ale postavení v tabulce nás určitě netěší. Opět jsme to ve druhé polovině táhli v užší sestavě, ale hlavně zápal do hry a bojovnost tam prostě nebyla. A to mě štve asi nejvíc," vyznal se Beneš.

K posledním utkáním zajížděli Ústečané do Benešova a Prahy. „V Benešově jsme se dokázali dvakrát vyhrabat z dvacetibodové ztráty na jednociferný rozdíl, ale na konci se projevilo, že jsme byli jen v sedmi. Rozdíl ve skóre byl víc, než bychom si zasloužili."

Derniéru v letošní druholigové sezoně pak obstaralo utkání USK s Kbely, kde hosté v závěru naprosto zkolabovali. „Úplně jsme přestali hrát, to je nakoplo a šli přes nás. Už jsme se všichni viděli, že se rozloučíme výhrou, ale pak jsme si to všichni začali dělat po svém a bylo z toho velké kulové. Vítězná tečka nepřišla," dodal Vít Beneš.

2. liga mužů: BC Benešov – Sluneta USK Ústí 96:72 (24:18, 42:32, 65:50), Sokol Kbely – Sluneta USK Ústí 80:77 (16:20, 34:40, 54:66).