Severočeši proti lídrovi extraligy z Českých Budějovic nezískali ani bod a stále se dělí o poslední místo s ČZU Praha.

„Hráči bojovali, měli snahu a riskovali, ale vyválčit změnu vývoje utkání nedokázali. Kvalita ve všech herních činnostech byla jednoznačně na straně Jihostroje. Snaha a bojovnost tentokrát nestačila," ocenil snahu šéf klubu Miroslav Přikryl. Právě on po výprasku od Příbrami vyčetl hráčům malé nasazení a ti si teď jeho slova vzali k srdci.

Vyrovnaný první set

Bylo to patrné hlavně v první vyrovnané sadě. Jihostroj sice šel rychle do vedení 12:5, ale domácí se nesložili a dokázali srovnat 18:18. Vyrovnanou koncovku pak zvládli lépe zkušenější hosté.

„Nepodali jsme špatný výkon. Bojovali jsme a mělo to i kvalitu. Škoda prvního setu," mrzelo trenéra poražených Jana Malinu. „Ale jde o to, abychom takový výkon zopakovali i proti dalším soupeřům, kteří nás čekají."

Favorizovaní Jihočeši byli rádi, že po dramatické první sadě nedopustili žádné překvapení a získali všechny tři body. „Domácí bojovali a hráli na hranici rizika. Zlepšeným servisem a obranou jsme jejich snahu otupili a došli si pro vítězství," řekl trenér Jihostroje Jan Svoboda.

Ústí – České Budějovice 0:3Sety: 23:25, 17:25, 18:25.
Nejvíce bodů: Halanda 12, Hykš 8, J. Vodvárka a M. Mach po 7 – Fila a Michálek po 13, R. Mach a Kuliha po 7. Rozhodčí: Velimov, Činátl. Diváci: 531.
Sestava Ústí: Podstupka, Kraus, M. Mach, J. Vodvárka, Halanda, Hykš, libero Kořínek. Střídali: Pihera, M. Vodvárka.