VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Chystá se 10. ročník soutěže o nejlepší dobroty v kraji

Ústecký kraj - Výrobky a výpěstky budou opět soutěžit v několika katagoriích. Mají zvětšit chuť lidí na kvalitní regionální potraviny.

12.3.2017
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/archiv

Okresní agrární komora Most vyhlásila další ročník soutěže Nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje - Kraje Přemysla Oráče. Soutěž je určena všem regionálním výrobcům potravin, zpracovatelům a zemědělcům Ústeckého kraje.

„Cílem je stejně, jako v minulých letech, podpořit poptávku po kvalitních českých regionálních potravinách, přesvědčit spotřebitele, že u potravin není důležitá pouze cena, ale také jejich kvalita, čerstvost a původ," řekla Ludmila Holadová, ředitelka Okresní agrární komory Most s tím, že se jedná o jubilejní 10. ročník.

Podle Holadové může každý výrobce do soutěže přihlásit neomezený počet svých výrobků. Agrární komora přijímá přihlášky do soutěže do 18. dubna.

Nejlepší salám? Z Mostu

Michal Ježek, majitel Uzenářství Ježek z Mostu, převzal ocenění za Krušnohorský salám.Mezi oceněnými v loňském ročníku byl i Michal Ježek, majitel uzenářství z Mostu, který získal ocenění za nejlepší masný výrobek, tepelně opracovaný. Tím byl Krušnohorský salám. „Jsem za to rád. Pro mě ocenění především znamená, že se salám více prodává a v neposlední řadě je více práce," prozradil výrobce uzenin.

Loni se o získání krajské značky ucházelo 254 výrobků od 56 výrobců, což bylo nejvíce z celé ČR. Mezi oceněnými výrobky byly kromě Krušnohorského salámu také Šebestiánské šrůtky, farmářské žervé, které je produktem I.H. Farm Louny, nebo Špaldový řez z Pekařství Oertelt z Mostu.

Psali jsme také: Na Mostecku dělá nejlepší tlačenku Miroslav Mandinec!

Stejně jako v minulosti si vítězové v jednotlivých kategoriích převezmou ocenění při zahájení výstavy Zahrada Čech v Litoměřicích. Letos to bude v pátek 15. září. 

Oceněné výrobky v roce 2016:

Salámy, šunky apod.:
Krušnohorský salám - výrobce Uzenářství Ježek

Párky, špekáčky, atd.:
Šebestiánské šrůtky - výrobce Hajšo Hora Sv. Šebestiána

Sladké pečivo:
Špaldový řez - výrobce Pekařská Oertelt Most

Sýry, včetně tvarohu:
Bio tvrdý ovčí sýr (mimořádné ocenění) - výrobce I. H. Farm Louny

Mléčné výrobky (ostatní):
Farmářské žervé - výrobce I. H. Farm Louny

Ovoce a zelenina v čerstvém stavu:
Kolekce cibule - výrobce Michal Ryšavý Račetice

Autor: D.Edvard Beneš

12.3.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Z archivu Olgy Roučkové.
7

První česká žena na čtyřkolce, která bude na Dakaru, je z Děčína!

V národním parku objevili vzácného netopýra Saviova.

V národním parku objevili vzácného netopýra

Na hradbách Střekova strašil slavný hudební skladatel Richard Wagner

Střekov - Uplynulo 175 let od návštěvy Richarda Wagnera na Ústecku. Připomínku chystá pouze hrad Střekov. Tuto neděli.

Dostáváme hodně branek, není to dobré, ví Antonín Melka

Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ - Slovan má zatím k ideálním výkonům v přípravě daleko. Hoří především obrana.

Taxíky připomínají auta Veřejné bezpečnosti. Bát se jich nemusíte

Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ - Na žluto-bílé nízkonákladové taxíky si kvůli levné ceně počkáte večer i celou hodinu. 

Petr Gandalovič: Netušili jsme, kde se voda zastaví

Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ - Po povodních v roce 2002 nastoupil do funkce primátora Ústí nad Labem. S jejich následky se Petr Gandalovič musel poprat a zajistit, aby zkáza v příštích letech nedosáhla takového rozsahu

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení