Meziměsíčně se téměř nezměnil ani počet volných míst, zaměstnavatelé jich v regionu nabízeli prostřednictvím pracovních úřadů 5525, v červnu jich bylo o šest více. Nejvyšší nezaměstnanost v republice zůstává na Mostecku.

Na severu Čech bylo v sedmém měsíci bez práce 53 411 lidí, o měsíc dříve jich bylo zhruba o 270 více. Z celkového počtu nezaměstnaných bylo 51 593 lidí, kteří byli schopni okamžitě nastoupit do práce.

V Ústí je nejvíce uchazečů na jedno místo

Mezi sedmi okresy kraje má nejvyšší podíl nezaměstnanosti Mostecko, a to 11,9 procenta. Je to stejně jako v červnu. Mostecko zůstává mezi okresy Česka na špici s nejvyšší nezaměstnaností. Naopak nejnižší míra nezaměstnanosti je v Ústeckém kraji na Litoměřicku, kde činí 7,6 procenta.

Nejnižší podíl uchazečů na jedno volné pracovní místo je ale na Teplicku, a to 5,2 uchazeče. Naproti tomu nejvyšší podíl je v krajském městě, na jedno místo tam připadá 18,4 uchazeče.

V rámci celé republiky nezaměstnanost stoupla meziměsíčně o desetinu procentního bodu na 6,3 procenta. Bez práce tak bylo v Česku v červenci 456 341 lidí.