„Trh začíná sice až v devět, ale my tu býváme mnohem dřív, třeba i od sedmi hodin ráno, a lidi se k nám hrnou," pochvalovala si prodavačka Barbora Buriánková.

Po slaných houskách se jen zapráší

Nejdříve jsou podle ní pryč rohlíky a slané housky.

„Jen se po nich zapráší. Ale po celý den je zájem o chleba a pečivo. Nabízím pět druhů chleba. Hodně se kupuje Střekovský chléb. Řada zákazníků má zájem o zdravou výživu, a tak se ptají po celozrnném pečivu. Ovšem dobře se prodávají také koláčky, koblihy a další sladké pečivo. Žádané jsou dukátové buchtičky, které jsou moc dobré a ušetří práci. Prodáváme i na trhu v Děčíně a tam je to hodně podobné, lidé chodí od rána až do odpoledne," řekla Barbora Buriánková.

Ručně podle starých receptur

Všechno zboží pochází z pekárny v Povrlech, která se zaměřuje na tradiční postupy při pečení pečiva.

„Všechno vyrábějí a pečou kolegyně ručně podle starých osvědčených receptur. Proto je o naše zboží takový zájem," připomněla Barbora Buriánková.

Kdo nestihne nakoupit na farmářském trhu, který se koná každý čtvrtek, má možnost navštívit prodejnu v OD Labe nebo přímo v Povrlech.