Provozovatelé minipivovaru Millénium v Neštěmicích mohou být po prvním týdnu od otevření spokojeni. Pivo u nich teče proudem. Majitel Jiří Havlice se nebojí, že by u nich nebylo co pít.

Prý už hosté všechno vaše pivo vypili.
To zdaleka ne, ale zájem a spotřeba hodně převýšily naše představy. Měli jsme uvařeno na dvacet hektolitrů piva a první zkušenosti ukazují, že budeme muset vařit více a častěji. Jako první došel polotmavý Drsňák. Ale už zraje další várka. Dobře se prodává také dvanáctka a desítka Milláček.

Jak vypadal první den otevření pivovaru?
Přišla spousta lidí. Máme šedesát míst uvnitř a asi čtyřicet venku na zahrádce. Zavírali jsme až pozdě v noci a pořád bylo plno. Přišlo hodně známých, kamarádi, ale také hodně lidí, kteří chtěli ochutnat. Chutnalo jim, a tak poseděli déle.

Ve všední dny je to klidnější?
O něco, ale pořád chodí hodně lidí. Jezdí i znalci piva. Teď se objednala i skupina degustátorů. Míří k nám pivaři, kteří to v prvních dnech nestihli, cestu si našli i lidé z okolí.

Zdá se, že si vaše pivo získalo příznivce hned napoprvé.
To by bylo ideální. Ale tak dokonalí zase nejsme. Naopak, bereme připomínky hostů třeba k chuti piva. Někdo říká moc hořké, jiný málo a chtěl by to nebo ono. Ke všem se přihlédnout nedá, ale něco při dalším vaření zkusíme. Není pro nás problém uvařit pivo hostům na míru.

Když je odbyt tak velký, bude o víkendu co pít?
Určitě ano. Nabídneme dvanáctku a desítku, máme jí dostatek. Polotmavé pivo bude tak za dva týdny a už by se nemělo stát, že by úplně došlo.