V rámci integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje vyjížděli sedmnáctkrát k požáru a ke třem dopravním nehodám.

„Zasahujeme především v trmické teplárně, dále pak v blízkém okolí městech Trmice a Ústí nad Labem," vysvětluje David Proft, velitel pobočné stanice požární ochrany Teplárny Trmice.

Cvičení k tomu patří

V loňském roce absolvovali hasiči také několik cvičení. Jednalo se například o společné cvičení s leteckou záchrankou na komíně, další cvičení ve strojovně v Teplárně Trmice, proběhl také výcvik v ohňovém trenažeru ve Zbirohu a v litvínovském protiplynovém polygonu.

„Cvičení je nedílnou součástí naší práce a slouží především k prevenci. Umožňuje nám se na samotnou zpravidla tvrdou realitu dobře připravit. Vyzkoušíme nejen sebe, ale prověříme také spolupráci s ostatními zaměstnanci teplárny a samozřejmě také techniku," dodává David Proft.

Nové stříkačky

V průběhu roku došlo také k obměně vozového parku a do sboru přibyly dvě nové cisternové stříkačky CAS 30 a CAS 20.

Díky novým vozům tak hasiči mohou efektivněji a účinněji zasahovat nejen při požárech, ale také při dopravních nehodách a jiných mimořádných událostech, jakými jsou například povodně.

Hasičského Mikuláše pak mohli z teplárny nadělit sborům dobrovolných hasičů hned ve třech obcích Svádově, Ryjicích a Stebně, které získaly čtyři dosavadní hasičská vozidla.

Soňa Holingerová, mluvčí Skupiny ČEZ pro severní Čechy