Jak byste zvýšil zaměstnanost v našem kraji? To je asi to, co lidi nejvíc pálí.
V našem kraji je a stále bude jedna z největších nezaměstnaností, protože zde žijí lidé, kteří dokážou využívat náš špatný sociální systém. Těmto lidem bych do ruky peníze nedal bez práce a snažil bych se je naučit, že práce patří k životu asi tak stejně jako spánek. Další lidé nehledají práci, ale spíše nějaký pelech, kde by si mohli odpočinout za dobrou výplatu. Poté samozřejmě chápu naštvaného pracujícího člověka, který je od rána do večera v práci a má za to skoro minimální mzdu. Těmto lidem musím dát za pravdu, že situace je špatná. Ten kdo pracuje, musí důstojně žít. Za určitých podmínek bych byl pro zvýšení minimální mzdy, když se sníží spotřební daň na pohonné hmoty a zlevní energie.

Zdravím a přeji hodně úspěchů nejen v nadcházejících volbách. Přímá demokracie, referendum, korupce, boj s lichvou atd. Tomu fandím a věřím, že se s tím dá něco dělat, pokud volby dopadnou dobře a lidi nebudou volit dosavadní parlamentní strany. Uteklo mi ale, jak se stavíte ke zdravotně postiženým a k tomu, jak nehorázně minulá vláda okrádala zdravotně postižené a udělala z nich občany druhé, nebo spíše třetí kategorie.
Tento problém vyplynul ze špatného systému země, nejenom sociálního, ale vůbec hospodárné politiky státu. Na jedné straně se rozdává darmožroutům, rozkrádá, co se dá, a pak nezbývá na opravdu potřebné spoluobčany. Tento problém mě hodně irituje, protože spousta mých invalidních přátel, ale i moje matka, která je ještě v 67 letech zaměstnaná, neustále pracují a žijí na spodní hranici životního minima. To se musí změnit. Musíme pomáhat těm, kdo to potřebují, ne darmožroutům.

Dobrý den, pane Suchý, jaký máte názor na prolomení těžebních limitů? Jste pro jejich zachování a možnost rozvoje Mostecka bez břemene dalšího znečistění prostředí a bourání historických sídel, které tady již desetiletí zažíváme?
Jsem proti tomu, aby se bouraly historické stavby a jsem proti tomu, aby se zbytečně drancovala příroda, jako se to děje dnes, jen kvůli tomu, aby se naplnily kapsy vedení ČEZu, které prodává nesmyslně elektřinu pod cenou do zahraničí. Stát a vedení ČEZu by se měly chovat jako řádný hospodář a s nerostným bohatstvím šetřit. U našich sousedů jsou povrchové doly konzervovány pro další generace, protože se jim vyplatí nakupovat levnou elektřinu od nás.

Jste pro přijetí eura - jasná odpověď ano/ne.
Euro v žádném případě.

Úsvit Tomia Okamury má v Ústeckém kraji šance. Myslíte, že třeba 12 vašich poslanců by bylo schopno prosadit to, co říkáte?
Musíme získat tolik poslanců, aby na nás byla závislá vláda. My do vlády vstoupit nechceme, pouze podpoříme vládu, která prosadí obecné referendum. Tím se vyřeší vše.

Proč kandidujete do Parlamentu ČR za Úsvit pana T. Okamury, když jste kandidoval do Senátu za VV pana V. Bárty?
Jsem stále členem VV a přijal jsem nabídku kandidovat za hnutí Úsvit. V žádném případě nepřevlékám kabáty a vůbec ne názory. Program Úsvitu se rovná programu VV.

Co byste udělal třeba se sociálním bydlením, kde peníze jdou majitelům ubytoven?
Tento obchod s chudobou bych okamžitě zatrhl.

Pane Suchý, dá se s Vámi jít normálně na pivo nebo pokec? Působíte celkem fajnově.
Každý pátek jsem v 19.00 hodin k zastižení v restauraci Rocky U Sucháčů v Klášterci nad Ohří, kde zodpovídám veškeré dotazy. Rád Vás uvidím.