„Letos nám nahrálo počasí natolik, že jsme se rozhodli zahájit víkendový provoz již na začátku dubna," říká starosta Hřenska Zdeněk Pánek s tím, že letos je vstupné do soutěsek stejné jako loni.

Jen během prvního víkendu projelo Edmundovou a Divokou soutěskou přibližně 1500 turistů. Na ty čeká v letošní sezóně řada novinek. Tou první, které si všimnou hned při nástupu do lodiček, je nové jednotné oblečení převozníků.

„Mají kvalitní funkční oblečení, které je ochrání před nepřízní počasí i velkým horkem. S jeho pořízením nám velmi výrazně pomohla firma Hudy," říká Pánek.

Novinky se týkají také flotily lodiček. Již loni Hřensko přesunulo jednu loď z Edmundovy do Divoké soutěsky.

Prohlídka jedné z nejhonosnějších děčínských vil - Labského dvoru v Podmoklech, přilákala desítky návštěvníků.
FOTO: Labský dvůr přilákal desítky lidí, zajímaly se o jeho osud

„Letos jsme pořídili novou loď do Edmundovy soutěsky, kde tak bude opět jezdit osm lodí, v Divoké soutěsce budou jezdit tři," popisuje Zdeněk Pánek. Nová dvouplášťová loď vyšla Hřensko na 300 tisíc korun.

Při přechodu mezi soutěskami pak budou moci turisté využít i nového informačního centra, které Hřensko otevře 22. dubna ve srubu v soutěskách.

Další novinkou je vyhlídkový pavilon, který by měl vyrůst během několika týdnů. Ten nabídne výhled na neobvykle dlouhý úsek Kamenice.

Loňský rok byl pro hřenské soutěsky z pohledu návštěvnosti rekordní. Cestu si do nich našlo téměř 300 tisíc návštěvníků, o dvacet tisíc více než v roce 2015.

„Loňská sezóna byla natolik úspěšná, že letos nepředpokládáme další překonání rekordu," dodává Zdeněk Pánek.

Nelly Felczánová se narodila Aleně Felczánové z Benešova n. Pl. 4. dubna ve 2.38 v děčínské porodnici. Měřila 50 cm a vážila 3,63 kg.
FOTO/ANKETA: Právě jsme se narodili!