Myslí si to například Marián Kadlec ze Střekova. „Po několika letech jsme pozvali na několik dní návštěvu z Moravy. Chceme jí ukázat Ústí, poraďte kam?" obrátil se na své známé na sociální síti Ústečan.

Redakce Deníku udělala malý průzkum kam chodí nejvíce turistů a návštěvníků na Ústecku. Nejvíce vyhledávanou je krásnobřezenská zoo. „V těchto dnech navštíví zoo v průměru denně sedm set návštěvníků. Záleží na počasí. Třeba v pátek, kdy se ochladilo už v dopoledních hodinách přišlo přes spodní pokladnu čtyři sta padesát lidí," řekla mluvčí Věra Vrabcová.

Další turistickou atrakcí kam radí většina Ústečanů vzít návštěvu z jiného města je hrad Střekov. Velkou argumentací diskutujících byl krásný výhled na Labské údolí. „Teď o prázdninách navštíví hrad denně zhruba okolo sto třiceti turistů. Záleží hodně na počasí a jestli je všední den, víkend  nebo svátek," řekl kastelán Pavel Kučaba.

To zase jiní jsou pro návštěvu v přírodě a doporučovali tisské pískovcové stěny. Starosta obce Tisá Jiří Jandásek uvedl, že v loňském roce navštívilo skály třicet jedna tisíc platících lidí. „V průměru to vychází sto padesát platících návštěvníků denně. Když k tomu připočteme  neplatící, tak je to zhruba dvě stě lidí," dodal starosta.